Za pokušaj terorizma

Mandić udaljen zbog vrijeđanja suda, Knežević sutkinji: Preuzeli ste ulogu vojvode Paja

Andrija Mandić je udaljen sa suđenja zbog vrijeđanja suda do kraja dokaznog postupka. On je rekao da ne želi da postavi pitanja "sitnom političkom doušniku Velimiroviću", koji je izdao srpski narod. Milan Knežević je tražio izuzeće Vijeća i predsjednika Višeg suda Borisa Savića a sutkinji Suzani Mugoša je rekao da je "preuzela ulogu vojvode Paje i da učestvuje u režiji novog državnog udara. ""Vi se bojite Milivoja Katnića", rekao je Knežević. Suđenje se nastavlja 28. februara.
Objavljeno: 23. 02. 2018 - 09:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

Suđenje se nastavlja 28. februara.

11. 29 - Knežević je tražio izuzeće sutkinje Vesne Pean jer je predsjednik Vijeća u postupku u kome se sudi njegovim kolegama iz DF. Tražio je izuzeće sutkinje Dragice Vuković jer ona, kako je naveo, osudila mogućeg predsjedničkog kandidata opozicije Andriji Jovićeviću, nakon čega je napredovala po odluci Zorana Pažina. On je tražio izuzeće Borisa Savića, predsjednika Višeg suda, a nakon što je kazao da ga Sud na 15 dana udaljava, pa vraća u sudnicu, što pokazuje da je očigledno da je neko u njega zaljubljen, stutkinja mu je oduzela riječ i odredila pauzu.

"Ja ove pobude mogu da smatram iracionalnim i činjenicom da je neko zaljubljen u mene iz Vijeća ili Tužilaštva a vjerujte da bih volio da je to Katnić”, rekao je Knežević. 

11.25 - Knežević traži izuzeće Vijeća.

"Smatram da su moja prava flagrantno kršena jer sam bio udaljem odlukom Vijeća do kraja postupka, a juče ste ekspresno donijeli odluku da se vratim u sudnicu i zakazali pretres u 11 častova a znali ste da sam pozvan u Osnovni sud u 10 sati da primim poziv za izdržavanje kazne. Sve ste to uradili po nalogu Zorana Pažina i Duška Markovića i vi učestvujete u novom državnom udaru pred predsjedničke izbore,", rekao je Knežević sutkinji Mugoši.

"Vi ste preuzeli ulogu vojvode Paje i učestvujete u režiji novog državnog udara. Vi se bojite Milivoja Katnića", rekao je Knežević 

11.17- Optuženi Milan Knežević kaže da je ovo montirani proces a Velimirovića je nazvao "vaškom". On je predložio da se Vijeće izjasni o odbacivanju optužnice, "jer je čitava javnost čula da se radi o montiranom procesu, a što se moglo čuti prilikom preslušavanja razgovora, dok se ovaj svjedok ispitivao da je u svemu učestvovao Milivoje Katnić i Saša Čadjenović, i policijski službenici Dragana Radonjić i Vladan Lazović, koji je sinovac Zorana Lazovića, koji je pobratim Milivoja Katnića".

Vijeće je odbilo predlog.

11.10 - Optuženi Andrija Mandić pitao je sutkinju zašto je opozvala rješenje o udaljenju do kraja glavnog pretresa. Sutkinja je kazala da nema pravo da postavlja pitanja.

Mandić kaže da je trebalo da bude u Beču na Parlamentrnoj Skupštini, čiji je član, ali da on nije mogao da ide jer mu je već devet mjeseci ne daju pasoš.

"Ovo je politički sud. Po čijem naredjenju ste me pozvali, vi ste dio hobotnice, zajedno sa Milivojem Katnićem. Nemam dilemu kakva će biti presuda, ovo je politički proces", rekao je Mandić. 

Sutkinja Suzana Mugoša opozvala je na kraju jučerašnjeg pretresa rješenje o udaljenju do kraja postupka optuženih lider DF-a Andrije Mandića i Milana Kneževića, kako bi iskoristili pravo da postavljaju pitanja Velimiroviću. 

Svjedok Mirko Velimirović Paja je na jučerašnjem pretresu, između ostalog, saopštio da je vjerovao crnogorskim tužiocima kada im je predstavio teroristički plan, ali da je saradnja s njima okončana onog trenutka kada je osuđen. On je kazao da mu je jedini cilj prilikom kupovine oružja od izvjesnog Albanca Fadilja bio da to oružje uništi. Rekao je da bi "glava otišla" da nije preuzeo puške. Velimirović je poručio da je govorio istinu, te da je optuženima pomogao koliko je mogao.

Komentari: 9

Ruso

23. 02. 2018 - 11:26

Kako te središe tvoji srbi vojvodo bez brade !
To be or not to be

23. 02. 2018 - 16:54

Izgleda da je ovo suđenje skener naše države, sistema, državnog aparata i praktični primjer kako se poštuju i primjenjuju Ustav i zakoni, kako se dozvoljava okruivljenima u sudskom postupku da budu tužioci, da vrijeđaju, prijete, bahato i nasilnički se ponašaju, ne poštuju sud i zakone. Da li se radi o strahu od primjene svih zakonom dozvoljenih mjera i radnji da se takvo ponašanje i nepoštovanje spriječi i sankcioniše, ili je riječ o nesposobnosti, neprofesionalnosti, amaterizmu, neznanju i možda čak i prećutnom odobravanju svega toga, trenutno, možemo samo nagađati. Ali, ovo postaje trivijalni, banalni malograđanski, da ne kažem , seljački populistički igrokaz i jeftina promocija nevaspitanja, drskosti, nepostovanja zakona i sudstva, a samim tim i sprdanje sa drzovom uopste. Ovim očigledno čelnici DF -a koji su okrivljeni za najteža krivična djela u našem krivičnom zakoniku, pokušavaju da ohrabre i druge da se tako ponašaju i pokažu neposlušnost prema državi i njenim zakonima.
Tesla

23. 02. 2018 - 18:20

Slazem se sa vama.Medjutim ko im je kriv kad su primitivci kojima i pecinski covjek moze zaviditi.Umjesto da koriste sudnicu da bi dokazali svoju nevinost oni je koriste za kabare.Cijela situacija govori bas o njima a ne o drzavi.Drzava je samo odobrila mogucnost da se izjasne sto ne znaci da i odobrava njihovo ponasanje.Ima ona narodna:zlo govece dovijek june,sta dalje da kazem.Kad ostanu sami na dnu onog sto su sami proizveli,sjetit ce se,ali kasno.Medjutim ono sto oni ne vide je cinjenica da ce biti crna tacka i zlo koje ce se pominjati u Istoriji Crne Gore.Imaju se cime ponositi.Mislim da je pitanje dana kad ce ih bas ta njihova “majka” Rusija pustiti niz vodu.Ceka se samo da Putin povuce uze od vodokotlica.Prijatan vikend.
milica

23. 02. 2018 - 12:13

Stvarno je vrijeme da ova dva pajaca budu smirena, da se kazni novčano svaka izgovorena bljuvotina, da se pokaže snaga države, sudstva i tužilaštva. Dva razjarena četnička prvoligaša nasrću na zdrav razum naroda, a posle slavodobitno krkaju u Kristallu.Umjesto da se pokriju ušima, a imaju sa čim, oni se raskoprcali po sudu ka po babovini.ALO OVO JE CRNA GORA.
39886

23. 02. 2018 - 14:01

Tako je Milice! Ponašanje ovih “lidera“ je upravo dokaz da su dio krvavog plana za nasilno preuzimanje vlasti. Oni lideri?! E, kuku nama sa njima.
Zoran beograd

23. 02. 2018 - 14:14

Umesto da je u spuzu vojvoda manda drzi lekcije u sudu.
Zamislite

23. 02. 2018 - 15:14

Da su se ispunile zelje Ranka i Dritana ovi bi nam bili vlast danas
Sad se sjetite ovoga

23. 02. 2018 - 15:17

Ranko: ugledni parlamentarci i najjaca opoziciona stranka Dritan: DF ima demokratski kapacitet i saradjivacemo sa njima
Vanja vulic

23. 02. 2018 - 18:01

Mandic cim je dobio rijec kao da je trazio od sudije "molim te spasi me,udalji me",Mandicu zalosno,Knezevic,je bolestan,isprepadan toliko da mi ga je zao gladat kako se muci sa kadrovskomsmjenom u sudstvu,pa ne ostavi nam nikog.
Novi komentar