„Frakcijsko čišćenje Vlade u režiji premijera“

Koprivica: Vlada omogućila Pejoviću da obavlja dvije funkcije

Nakon ostavke ministra Pejovića ne mogu se sakriti sve izraženije frakcije i sve dublja kriza Vlade, DPS-a i cijelog režima. O tome da su odnosi u režimu duboko poremećeni, uprkos vještom skrivanju, govori činjenica da su zajedno donosili odluke, ali i da ne snose zajedno posljedice istih tih odluka. Nije jedan čovjek zgrabio dvije javne funkcije isključivo svojom voljom, nego mu je to omogućila Vlada donošenjem neustavne Odluke o strukturi pregovaranja sa EU, a koju je inače pet poslanika Demokrata osporilo podnošenjem Ustavnim sudu Predloga za ocjenu ustavnosti, izjavio je potpredsjednik i poslanik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica.
Objavljeno: 23. 02. 2018 - 13:06 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Osnovano se nameće pitanje: zašto Marković nije izustio ni jednu jedinu riječ o nemoralnom i neustavnom spajanju ministarske i druge javne funkcije koja je nastala zahvaljujući podzakonskom aktu njegovog kabineta, nego je slučaj svog ministra prepustio svom prijatelju i srodniku Radonjiću iz Agencije za sprečavanje korupcije? Zašto se Pejović predomislio, pa umjesto najavljenog korišćenja pravnih sredstava pribjegao političkom sredstvu, i to podnošenju ostavke? Bez ikakve dileme, zaključuje se da radi o frakcijskom čišćenju Vlade u režiji njenog premijera. A nakon sječe rektorke i drugih rukovodilaca na Univerzitetu, ovo je drugi ministar koji podnošenjem ostavke napušta Markovićev kabinet. I upravo je taj sve veći broj letećih ministara dokaz frakcijskog čišćenja Vlade“, ocijenio je Koprivica u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.

Kako je dodao, sve su jasniji razlozi i potrebe da režim i DPS preko svojih udbaških punktova vješto produkuju antiopozicionu kampanju ne bi li sakrili probleme, krizu i frakcije u svojim redovima i skrenuli pažnju građana sa katastrofalnog socio-ekonomskog stanja.

-Zavađene struje time žele kupiti kako vrijeme, tako i bolje uslove za konačno međusobno razračunavanje, a paniku im pojačava svijest da je sve kraća putanja od vlasti do robije. Samo naivni i neodgovorni ljudi mogu pristati na igru u kojoj je danas bilo šta preče od činjenice da je stopa nezaposlenosti u našoj zemlji 22%, da je pokrivenost uvoza izvozom svega 16%, da je stopa rasta potrošačkih cijena najviša u regionu, da su ukinute nadoknade majkama i dodaci djeci nezaposlenih roditelja, da se ne poštuju prava građana, da se prema građanima nelegalno primjenjuju mjere tajnog nadzora, itd. Svakome je jasno da bauk frakcija kruži režimom, Vladom i DPS-om. I ništa nije gotovo, osim što su gotovo jasni i očigledni pokušaji da se krize i ratovi unutar režima sakriju podgrijavanjem antiopozicione kampanje. Lažna je iluzija da to može biti dugovječno- naveo je Koprivica.

Pitanje je, ističe, šta li ih sve u frakcijskim obračunima čeka u susret utvrđivanju, od novembra najavljivanom, kandidatu za predsjednika Crne Gore, kao i nosilaca lista za Podgoricu i druge gradove.

-Sasvim je jasno da je prestrojavanje počelo odavno, a sad je na djelu i vidjelu sve izraženiji međufrakcijski obračun i čistka- zaključio je Koprivica. 

Komentari: 4

Lidija

23. 02. 2018 - 13:23

Hajde Koprivica ne lupetaj. E bas ti znas sto ko misli nego blefas i koristis da sto usicaris. Znate li vi Demokrate ista drugo do da lijepite stikete i vrijedjate?
Milutin

23. 02. 2018 - 13:32

A ne, no ćeš ti biti glavni pregovarač. Kako vas nije sramota, primate ohoho para za nerad, odnosno opanjkavanje sa ulice. Mali, pokrij se ušima I idi doma. Nemaš ama baš nikakav autoritet. Presmiješan si.
Ni sa "Jovi"

23. 02. 2018 - 13:54

U pravu si za ovog Koprivicu. Ja ga ne bih puštio ni da pregovara sa "Jovi". Čak nije ni za taj nivo. PS Pošto Koprivica ne zna ni što znači "Jovi" uputit ću ga da mu neko iz stranke prevede latinsku .. "Quod licet Iovi, non licet bovi ". Ako iko u toj tzv stranci zna što to znači. Bečić se svakodnevno u mladosti sretao sa "Jovi" ali u školi nije naučio što znači ta riječ. Đoko Orlandić
Gringo

23. 02. 2018 - 21:10

Draga Crvenkapice sa crvenom kravaticom....samo se u tvojim slatkim snovima mozes uporedjivati sa Pejovicem. Mozda u sljedecem zivotu kad se budes rodio sa evropskom retorikom, elokventnoscu, kulturnim nastupom i sa barem malo vise karisme. Koprivice u koje ogledalo ti i Blecic gledate?????
Novi komentar