Gvardiola pod sumnjom da švercuje Pudždemona!

Španski mediji pišu da je privatni avion porodice Pepa Gvardiole već bio pod istragom agenata, jer je postojala sumnja da je u njemu sakriven bivši katalonski lider, Karles Pudždemon.
Objavljeno: 23. 02. 2018 - 14:02 Promjenite veličinu teksta: A A A

Španske vlasti Karlesa Pudždemona traže zbog nezakonitog organizovanja referenduma o nezavisnosti Katalonije, a iako se zna da je on trenutno na slobodi u Belgiji, Madrid ništa ne prepušta slučaju. 

Policija je prošle nedjelje pretresala bez objašnjenja privatni avion u kom je bila porodica menadžera Mančester Sitija, Pepa Gvardiole, a kasnije im je rečeno da se radi o potrazi za bivšim katalonskim predsjednikom. Slično se ponovilo u četvrtak, a mediji sada pišu da će građanska straža Španije i u nedjelju posebno motriti na Pepov avion koji treba da sleti u Barselonu. 

gvardiolapudzdemon

Katalonski mediji čak navode da su policajci takođe pretresali i automobil u kome je bila Gvardiolina kćerka sa drugaricom i to takođe zbog sumnji da bi u njemu mogao da bude Pudždemon. 

Španska policija do sada je samo potvrdila da je imala nekoliko provjera i da se radilo o rutinskim procedurama. 

Gvardiola se, poput Đerarda Pikea, nije javno izjašnjavao o nezavisnosti Katalonije, ali je govorio da je ponosni Katalonac, a pozivao je čelnike Madrida i Barselone da pronađu rješenje za nezavisnost tog dijela Španije.  

Gvardiola inače u nedjelju vodi ekipu Mančester Sitija u finalu engleskog Liga kupa, a protivnik na Enfildu će im biti Arsenal.

Foto: Diario Sport

Komentari: 0

Novi komentar