Na vanrednoj sjednici

NLB: Odbor direktora razriješio Roberta Klajndensta

Odbor direktora NLB Banke ad Podgorica je na današnjoj vanrednoj sjednici održanoj donio odluku o razrješenju Roberta Klajndensta sa pozicije izvršnog direktora i člana Uprave NLB banke u Podgorici, te sa njim shodno tome raskinuo radni odnos. 
Objavljeno: 23. 02. 2018 - 15:27 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nakon donešene odluke Odbora direktora NLB Banke, banka je u poslijepodnevnim časovima  primila rješenje od Centralne banke Crne Gore kojim se oduzima odobrenje za izvršnog direktora Roberta Klajndensta.

Poslove iz nadležnosti razriješenog člana Uprave preuzeće Martin Leberle, glavni izvršni direktor, do izbora novog izvršnog direktora i člana Uprave, koji će biti izabran u redovnoj proceduri i uz prethodno odobrenje Centralne banke Crne Gore.

NLB Banka, kao članica NLB Grupe, najveće slovenačke finansijske grupacije, nastaviće i dalje da unapređuju svoje poslovanje, ispunjavajući strateške ciljeve u Crnoj Gori na zadovoljstvo brojnih klijenata i zaposlenih.

Robert Klajndenst je u žiži javnosti zbog prekjučerašnje neprimjerene izjave na sastanku Slovenačkog poslovnog kluba kazao da je Crna Gora gora od Burkine Faso.

Komentari: 2

Domagoj

23. 02. 2018 - 16:09

Mislim da se u njegovu mišljenje super uklapa i način rada NLB-a godinama. Koliko su samo sdali rizičnih kredita političarima i njihovim partnerima i sada im je neko kriv.
Mila K

24. 02. 2018 - 10:32

Veci je rizik ovako kreiran za sistem, ovom naglom smjenom i neprimjerenim pritiskom guvernera, nego da se prihvatio tudji privatni stav. Nekako su i ovi Slovenci iz Upravnog odbora i CB CG dokazali da jesu gori od Burkine Faso i da nemaju pojma sta je trziste i sta znaci stvarno raditi odgovorno posao, uz greske i dobre rezultate. Ponizna servilnost i moc nisu sredstva trzista nego politike tako da je sada valjda i naivnima jasno da CB CG nije nezavisna insittucija niti da je NLB u sustini komercijalna banka.
Novi komentar