Reagovanje Sindikata Uprave policije

Policajci se nisu okupljali već članovi Sindikata, to je naša obaveza

Sindikat Uprave policije je saopštio da nije tačna informacija da se radilo o okupljanju „nekoliko desetina policajaca”, kao što nije tačna informacija da su predstavnici sindikata, svojim prisustvom iskazivali podršku kolegama zbog prekoračenja policijskih ovlašćenja kako su interpretirali pojedini mediji. 
Objavljeno: 23. 02. 2018 - 15:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Naime, tačno je da se samoinicijativno okupio jedan broja članova Sindikata Uprave policije a što je naša obaveza prema svojem članstvu i obaveza pružanja pravne i druge pomoći čak i u ovako nezahvalnim siituacijama. Među okupljenim licima su, prije svega bile porodice osumnjičenih, aktivni i penzionisani članovi Sindikata", kaže se u saopštenju.

Što se tiče prisustva uniformisanih lica, kako se dodaje, njihovo prisustvo je bilo u skladu sa radnim zadacima na obezbeđenju suda, a zbog današnjih aktivnosti u Osnovnom sudu u Podgorici.  

Sindikat naravno osuđuje svaki oblik nasilja pa i kada je, nažalost, rezultat  nezakonitog policijskog postupanja.

"Postupanje službenika Interventne jedinice,17.02.2018.godine, jeste događaj koji je izazvao reakciju i negodovanje cjelokupne javnosti, a koji je bacio mrlju na kompletan rad policije. Smatramo, međutim, da se kroz postupke pojedinih službenika ne mogu donositi generalni stavovi kada je rad policije u pitanju.Obzirom na slučaj postupanja policijskih službenika, 17.02.2018. godine, kompletni policijski sastav trpi medijski progon od strane pojedinaca, raznih institucija, političkih partija i određenog broja medijskih kuća", dodaje se u saopštenju.

Dodaje se da ne ne žele da umanje njihovu eventualnu odgovornost, već žele da nadležne institucije sistema odrade svoj posao i utvrde činjenično stanje bez bilo kakvih pritisaka javnosti i pojedinaca.

"Sindikat nikada nije, niti će štiti policijske službenike koji su se ogriješili o zakon i uvijek ćemo biti za to da odgovorni snose sve pravne posljedice svojih postupaka. Podržaćemo sve aktivnosti koje su u skladu sa zakonima države Crne Gore. Koristimo priliku da obavjestimo cjelokupnu javnost da su nas kolege  protiv kojih je pokrenut postupak zamolile da, u njihovo ime iskažemo žaljenje zbog  njihovog postupanja te da su oni spremni da ponesu ličnu odgovornost potpuno svjesni posljedica  koje  su rezultat njihovog neprofesionalizma. Takođe se izvinjavaju oštećenima u konretnom slučaju, njihovim porodicama i građanima", kaže se u saopštenju.

Komentari: 8

podrska

23. 02. 2018 - 16:28

Svaka cast na saopstenju
Blagoje j.

23. 02. 2018 - 16:35

Ma nemoj mi reci, pa ste se u uniformama nacrtali. Nijeste vi krivi no vaši šefovi, a prije svega vas Direktor. Podržavate počinioce krivoćnog dela...imate li vi predstavu sto radite i što pričate. Trebalo bi proveriti školu koju ste završili i te koji su vam predavali. .
R

23. 02. 2018 - 16:42

Vala se velika graja digla na te policajce zbog dva šamara koji su dobili ti momci. Kad će ovaj narod da shvti da se policija mora poštovat i da gradjani moraju poštovat državu i zakon.
procitaj

23. 02. 2018 - 16:45

procitaj saopstenje kralju, ne citaj naslove... ne pametuj. da ti objasnim posto ne vidis mozda sitna slova.. UNIFORMISANI SASTAV JE BIO RADNO ANGAZOVAN, NA OBEZBEDJENJU SUDA, PREVENTIVNO, JER SU TU BILI RODITELJI I RODBINA OPTUZENIH A VJEROVATNO I OSTECENIH. MOZES LI DA ZAMISLIS DO CEGA BI TU SVE MOGLO DA DODJE
Bata Cuce

23. 02. 2018 - 17:16

Pogledaj malko druge fotografije i smanj dozivljaj. Nije im ovo prvi put, pa ajde, no vrlo cesto. 90% bez potrebe. Oni nose Drzavni grb i moraju da ga postuju ako ga vec ovinnacionalisti i kriminalci ne postuju.
Zoran V. Raičević

23. 02. 2018 - 17:12

Poštovani, Interesantno saopštenje. Zamišljam ovu situaciju: pretučem policajca i naravno budem uhapšen (normalno) i onda kažem: žao mi je što sam pretukao policajca. Prvo, policajac se ne smije tući jer je krivično djelo, kao ni građanin (isto je krivično djelo). Naravno, ako pribavim dozvolu da sam psihički labilan, biću oslobođen za to djelo.... i td i td... vjerovatno policajci tuku i privatno ukućane... i tako u krug. U CG batinjanje nije grijeh, kao ni lopovluk... nažalost! Svi će oni brzo biti oslobođeni, a možda se presele u komšiluk!
Riki martin

23. 02. 2018 - 17:33

Ja sam mislio da su se okupili da daju podrsku clanovima sindikata, koji su možda krivi. Ali ipak koji bi sisikat polivije to uradio, ne sigurno ovaj.
Vanja vulic

26. 02. 2018 - 16:58

Sindikat je majka radnika,pa je njima i bilo mjesto ispred suda,kako njima tako i kolegama policajcima.Podrska policiji Crne Gore:PJP,SAJ-u,i svim policajcima ma gdje bili rasporedjeni.
Novi komentar