Pretresi na pet lokacija

Uhapšena četiri lica osumnjičena za uličnu prodaju droge

Službenici Sektora kriminalističke policije, Odsjeka za borbu protiv droge danas su sa Posebnom jedinicom policije, a po nalogu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, realizovali nastavak višemjesečne akcije „Torni“, koja je sprovođena u dužem vremenskom periodu, a koja se odnosi na više lica za koja se sumnja da su se bavila uličnom prodajom opojnih droga na području Podgorice. Danas su izvršeni pretresi na pet lokacija i slobode su lišena četiri lica.
Objavljeno: 23. 02. 2018 - 17:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Naime, služenici Odsjeka su u sadejstvu sa službenicima PJP, danas, u okviru nastavka akcije „Torni”, a koja je sprovođena u toku 2016. godine, u odnosu na lica za koja se sumnjalo da se bave tzv. uličnom prodajom opojnih droga na teritoriji Podgorice, danas postupajući po nalogu državnog tužioca u VDT u Podgorici, izvršili pretrese na pet lokacija i tom prilikom lišili slobode četiri lica, M.B. (32), S.J. (22), L.B. (22), sva lica iz Podgorice i D.Č. (28) nastanjenog u Podgorici, državljanina Republike Albanije. Takođe, policijski službenici su podnijeli krivičnu prijavu protiv B.J. (34) iz Podgorice, koji se trenutno nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u ZIKS-u, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je protiv Lj.B. (62) iz Podgorice podnijet poseban izvještaj kao dopuna krivične prijave zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila ovo krivično djelo – navodi se u saopštenju Uprave policije (UP).

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su navedena lica u toku 2016. godine na području Podgorice većem broju lica prodavala opojne droge marihuanu i kokain. Prilikom preduzimanja policijskih mjera i radnji u toku 2016. godine  na ovom predmetu ukupno je zaplijenjeno osam pvc kesica u kojima se nalazio kokain bruto mase oko 85 grama i pet većih pvc pakovanja u kojima se nalazila marihuana težine 4.493 kilograma.

- Policijski službenici su danas prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi M.B. pronašli i oduzeli skraćenu lovačku pušku tzv. kratež, marke „crvena zastava“, u ilegalnom posjedu, 13 komada lovačke municije kalibra 12 mm i 24 komada lovačke municije kalibra 16 mm, vojni pancirni prsluk, kao i mobilni telefon sa sim karticom. Pretresom stana koji koristi D.Č. policijski službenici su pronašli i oduzeli pvc kesicu sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine 5,6 grama kao i 27 pištoljskih metaka kalibra 9 mm, četiri ručne radi veze, četiri telefona kao i dvije SIM kartice. Pretresom stanova L.B. i S.J. pronađen je i privremeno je oduzet veći broj telefonskih aparata i SIM kartica – ističu iz UP.

O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici koji je naložio da mu se lica lišena slobode, M.B, D.Č, L.B. i S.J. privedu uz krivičnu prijavu, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, te da se protiv M.B. i D.Č. podnese i krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Komentari: 0

Novi komentar