“IFT 2018”

Turistička ponuda predstavljena na sajmu u Beogradu

Nacionalna turistička organizacija (NTO) Crne Gore i Ministarstvo održivog razvoja i turizma, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama, strateškim partnerima i turističkom privredom predstavljaju crnogorsku turističku ponudu na međunarodnom sajmu turizma “IFT 2018”, koji se održava u periodu od 22-25. februara  u Beograd.
Objavljeno: 23. 02. 2018 - 17:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prvog dana sajma štand Crne Gore posjetio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Srbije, Rasim Ljajić sa saradnicima.

Danas je održan III Turistički forum u organizaciji Odbora za turizam Privredne komore Srbije i Ambasade Crne Gore u Srbiji, na temu “Unaprijeđenje regionalne saradnje kroz korišćenje sredstava razvojne pomoći u turizmu”. Forum su otvorili državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Damir Davidović, državni sektretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Miroslav Knežević, direktorica NTO CG Željka Radak Kukavičić i direktorica TO Srbije Marija Labović.

Kada je riječ o perspektivama razvoja turizma Zapadnog Balkana, Svjetska turistička organizacija (UNWTO) predviđa nastavak povoljne razvojne tendencije i u narednih 10 godina. Dugoročni programi ekonomske stabilizacije zemalja Regiona, dali su značajno mjesto turizmu u cjelokupnom društvenom i privrednom razvoju. Podrazumijeva se da intenzivnija međuregionalna saradnja multiplikuje rast i razvoj i da stimuliše strane investicije u turističku djelatnost. U Crnoj Gori kao i u Regionu postoji veliki broj programa koji podržavaju jačanje regionalne saradnje. Tokom posljednjih nekoliko godina Crna Gora je učestvovala u različitim regionalnim programima koji su za cilj imali razvoj regionalnog turističkog proizvoda, njegovu promociju i prodaju.

U cilju informisanja građana Srbije o crnogorskoj turističkoj ponudi, organizovan je koktel za medije na crnogorskom štandu kojem su prisustvovali: “Studio B”, “Pink3” TV, “Večernje Novosti”, “Politika”, “Ekspres”, “Danas”, “Alo”, “Kurir”, “Informer”, “Tanjug”, “Top Media”, “Balkan Media”, “Putovanja za dvoje”, “Turistički svet”, “City Magazin” i dr. Direktorica NTO CG prilikom gostovanja na jutarnjem programu Radio Televizije Srbije (RTS)  i Televizije Pink upoznala je širu javnost sa turističkom ponudom Crne Gore i tom prilikom predstavila novine koje će obilježiti ovogodišnju sezonu. Posjetioce sajma posebno je interesovala aktuelna ponuda sa sajamskim popustima koju su pripremili hotelijeri.

Statistički podaci ukazuju da je i 2017. godine Crna Gora potvrdila epitet jedne od omiljenih destinacija turistima iz Srbije, kojih je evidentirano blizu 400.000  koji su  ostvarili oko 3 miliona noćenja. Po istraživanjima sprovedenim u Srbiji gotovo polovina građana koji su prošle godine putovali na odmor, upravo su Crnu Goru izabrali kao svoju destinaciju, čime je ostala ubjedljivo omiljena destinacija za odmor.

Na štandu Nacionalne turističke organizacije  svoju ponudu predstavljaju  lokalne turističke organizacije Bara, Herceg Novog, Kotora, Tivta, Ulcinja, Podgorice, Cetinja, Danilovgrada, Kolašina, Bijelog Polja, Mojkovca, Andijevice, Pljevalja, Plava, Rožaja i Nikšića; strateški partneri JP Morsko dobro i HG “Montenegro stars”, hotel “Chedi”, “Dukley hotel&resort”, hotel “Hilton” i  nacionalna avio kompanija Montenegro Airlines. U pomenutoj sali posebne izložbene prostore imaju Turistička organizacija Budve, hotel “Maestral”, HG “Budvanska Rivijera” i “Karisma Hotels Adriatic”.

Komentari: 3

Argonaut

23. 02. 2018 - 20:36

TO Plava na sajmu u BG, da se pohvali brojem od 0 nocenja!!!? Sa istim brojem turista se dicio I aktuelni predsjednik opstinu, nula nocenja!!? Njih promijenit I gosti ce doci,uslov je da novi kadar zna da broji.
Sovereign

24. 02. 2018 - 00:16

Што се уопште вичете у Београд!? Ионако сте завршили код Срба. Доћи ће они што имају куће, њихови гости и мало кукаваца, што ништа не зна,....
Crna Gora

24. 02. 2018 - 16:19

Najveća naša sreća bi bila da đavoljega srbina ne dođe kod nas na more. Ali nažalost, veliki broj najgorih gostiju stiže upravo iz te države.
Novi komentar