U Njegoševoj ulici

Novi snimci navodnog neprofesionalnog ponašanja policije

Savjetu za građansku kontrolu rada policije dostavljeni su novi snimci, navodnog neprofesionalnog postupanja policije.

Objavljeno: 23. 02. 2018 - 18:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

Savjet je na svom sajtu objavio da se na snimcima vidi postupanje policije u centru Podgorice ispred kafića "Zeppelin" u Njegoševoj ulici.

"Savjet je odmah ostavrio komunikaciju sa Upravom policije i dostavio na upoznavanje i dalje postupanje navedene snimke", navodi se u saopštenju.

Tenda, kako se dodaje, koja je u prvom planu kamere dosta ograničeva pregled i detaljan uvid.

 

"Na jednom snimku ipak je vidljivo da policisjki službenik, koji je iza građanina kojeg je lišen slobode ili ga vode dvojica policijskih službenika, udara nogom. Prvi postupak, guranje građanina, bez razloga, je na prvoj munuti, pa zatim na samom kraju, nakon minutaže 1.30 na dalje, udaranje drugog građanina kojeg službenici već vode. Na drugom snimku, a policija je pozvana da dodatno provjeriti, Savjet nije registrovao nepravilnosti", navode iz Savjeta.

 

Oni su preporučili direktoru policije da službenici posjete objekat i da, kako su kazali, kroz ljubazan i povjerljiv razgovor sa menadžmentom i osobljem pokušaju doći do bližih podataka i posebno da zatraže pomoć i pozovu kako bi se ostvarila saradnja sa svim građanima koji žele ukazati na eventualno neprofesionalno postupanje.

Iz Savjeta su podsjetili na nedavnu izjavu direktora policije Slavka Stojanovića, koji je pozvao građane da prijave policiji svaki "eventualni vid prekoračenja ovlašćenja od strane policijskih službenika jer policija prije svega služi građanima i zadatak joj je da preduzima aktivnosti u interesu građana".

"Savjet za građansku kontrolu rada policije, na Prvoj vanrednoj sjednici, održanoj juče u Skupštini Crne Gore, razmatrao je, po sopstvenoj inicijativi, postupanje grupe policijskih službenika Centra bezbjednosti Podgorica, dana 17.02.2018. godine, prema građanima u centru Podgorice. Savjet je ocijenio da policijski službenici sebe same trajno diskreditovali za dalje obavljanje policijskog posla", zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 2

R

23. 02. 2018 - 19:46

Batalite gluposti i sjašite s vrata policiji. Sjutra kad vam neko učini neku nepravdu ima da vrištite "dje je policija što ne mlati ovu bagru"
hahaha

23. 02. 2018 - 22:10

najveci tupan odje je gazda zepelina, jer seruje ove gluposti, za ovu nogu u dupe policajac ce da dobije dva puta po 30 posto, a u zepelin ce svaki vikend specijalna, i razne inspekcije... hahaha
Novi komentar