Poručio da neće pristati na uslovljavanja Ure

Knežević: Poziv Abazovića ne vodi kompromisu

Andrija Jovićević, sa ljudskim i profesionalnim kvalitetima, osoba je koja je spremna da objedini najveći dio relevantne opozicione scene na predsjedničkim izborima – kazao je za Pobjedu Milan Knežević, predsjednik DNP i jedan od lidera DF-a, komentarišući poziv lidera Ure Dritan Abazovića bivšem ministru Jovićeviću da povuče kandidaturu za predsjedničke izbore, kako bi opozicija našla trećeg, prihvatljivog kandidata. 
Objavljeno: 24. 02. 2018 - 07:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Knežević je poručio da poruke Abazovića ne mogu dovesti do kompromisa.

- Poziv kolege Abazovića ne bih posebno komentarisao, jer imamo džentlmenski dogovor da niko nikoga na opozicionoj sceni ne pokušava ideološki prevaspitavati, niti stvarati atmosferu bilo kakvog uslovljavanja. DF to nije radio nikad, pa neće ni ovog puta – kazao je Knežević.

 On je podsjetio na nikšićke izbore i platformu koju je Abazović tada nudio opoziciji.

UCJENE - Kao što nijesmo pristali na uslovljavanje kada su u pitanju nikšićki izbori i platforma koju je Abazović napisao kao predstavnik Pozitivne, zbog koje smo izgubili vlast u Nikšiću i morali ponavljati izbore, tako ni ovoga puta ne želimo da prihvatimo bilo kakva ucjenjivanja. Ne smatramo da je Abazović nastupao sa pozicija čitave građanske opozicije, već samo Ure koja ima dva poslanika – rekao je Knežević. Prema njegovim riječima, Abazović je locirao ili optužio jedan broj kolega iz građanske opozicije da se radi o režimskim „spavačima“ i to su stvari koje oni treba da razjasne među sobom, poručio je Knežević zović ima legitimno pravo da saopšti stav, ali i DF ima pravo da se odredi prema tom stavu i naglasio da „takvi istupi sigurno ne mogu dovesti do kompromisa koji bi trebalo da nam je svima prioritetan cilj“.

- Mi smo željeli da se nađe model koji bi bio optimalan i prihvatljiv za većinu parlamentarnih opozicionih stranaka. Predlagali smo različite modele i ne pada nam na pamet da se preglasavamo, jer je DF ubjedljivo najjači subjekt, ali ne možemo da prihvatimo da razgovaramo jezikom unaprijed osmišljene eliminacije i novog pokušaja prevaspitavanja DF-a – rekao je Knežević. On je istakao da DF ostaje „čvrsto na stanovištu da opozicija, ukoliko želi, može da dođe do zajedničkog rješenja“.

STAVOVI - Ono što mogu da primijetim je da je u ovom trenutku problem u građanskoj opoziciji, jer unutar nje, nemaju jedinstvene stavove. Abazović je locirao ili optužio jedan broj kolega iz građanske opozicije da se radi o režimskim „spavačima“ i to su stvari koje oni treba da razjasne među sobom. Volio bih da oni izađu sa zajedničkim stavom iza kojeg će stati svi predstavnici tzv. građanske opozicije, kako bi se Front mogao upravljati prema tome – istakao je Knežević. On je podsjetio da je DF prošle sedmice uputio građanskoj opoziciji poziv za razgovor, imajući u vidu, kako je rekao, njihove javno deklarisane stavove da su spremni da podrže nestranačku ličnost kao zajedničkog predsjedničkog kandidata.

 - Činjenično stanje je da građanska opozicija nije izašla sa jedinstvenim stavom, jer su jedni zastupali potpuno neutralan i nedefinisan stav, drugi su predlagali nekog trećeg, a kolege iz SNP-a podržali su Andriju Jovićevića. DF je već duže saopštavao da je vanstranačka ličnost najbolji model za predsjendičke izbore, što se potvrdilo i 2013. godine – kazao je Knežević.

Komentari: 4

RS 3

24. 02. 2018 - 07:39

Evo ti mudar,kompromisni savjet:Ubuduće,kad budeš išao na grupno tuširanje u Spuž,čvrsto drži sapun!
Fun with Klempo

24. 02. 2018 - 09:02

Ima da nastrada u Spuzu ovaj klempo. A sto ce biti zabave!
Politico

24. 02. 2018 - 09:03

Citava opozicija, sa izuzetkom Demokrata, su najobicnija politicka olupina. Pridruzice im se i Demokrate za 2-3 godine cim ispucaju sav prostakluk iza kojeg se krije cinjenca da se radi o najobicnijim nevaspitanim duducima. Ova prostacka opozicija je ucinjela da svako pametan, ugledan, obrazovan bjezi od politike da se ne valja u blatu ovih prostaka koji nista nijesu naucili niti znaju osim da lijepe etikete vrijexjaju prave se vazni i od toga savrseno zive.
MRGUD

24. 02. 2018 - 15:24

Dajte ljudi dogovorite se. Prodje toliko vremena da ne dolaze po kuca ovi sto prose glasove u popodnevnim casovima, Taman su me odvikli od popodnevnog odmora i sad cu opet uspavati se.
Novi komentar