“Neka se javi”

Još uvijek se čeka misteriozni dobitnik 90 miliona eura

Finska nacionalna lutrija Veikkaus saopštila je kako još uvijek čeka misterioznog dobitnika koji je u izvlačenju 9. februara osvojio Eurojackpot u iznosu 90 miliona eura što je, ujedno, i najveći osvojeni dobitak u istoriji te zemlje.
Objavljeno: 24. 02. 2018 - 11:37 Promjenite veličinu teksta: A A A

Dobitni listić uplaćen je u supermarketu Prisma u gradu Loimaa, u sjeverozapadnoj Finskoj, koji broji tek nešto više od 16 hiljada stanovnika. Na listiću je odabrana mogućnost 'grupnog igranja' u kojoj više igrača može zajednički uplatiti listić, dijeleći troškove i eventualni dobitak, što znači kako je moguće da nije riječ samo o jednom dobitniku već više njih. 

Kako sretni dobitnik ili dobitnici nisu članovi programa vjernosti finske nacionalne lutrije i prilikom uplate nije korištena 'kartica vjernosti', identitet igrača još nije poznat.

Novac će ih čekati godinu dana

- Da su igrači članovi našeg programa vjernosti, glavna nagrada  bila bi direktno uplaćena na njihov tekući račun – poručili su iz finske lutrije. 

Sretni dobitnik ili dobitnici imaju godinu dana za podizanje dobitka, a to mogu učiniti jedino uz predočenje dobitne potvrde na blagajni kancelarije finske lutrije u Helsinkiju.

Organizovaće vatromet: 'Valjda će to probuditi dobitnike'

Inače, ovo je 14. po redu glavni dobitak osvojen u igri Eurojackpot u Finskoj, a kako bi proslavili najveći dobitak u istoriji svoje zemlje, sljedećeg vikenda lutrija Veikkaus organizovaće  vatromet i proslavu upravo u gradu misterioznih milionera

- Nadamo se da će vatromet probuditi dobitnike i da će se oni javiti, kako bismo svi zajedno popili tradicionalnu kafu koju pijemo sa svim našim dobitnicima. Poznato je kako su Finci među najvećim kavopijama na svijetu  – poručili su iz finske lutrije.

 

Komentari: 0

Novi komentar