Orlandić: Činimo sve da se uspostavi direktna linija Podgorica-Barselona

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić započeo je sa predstavnicima kompanije Vueling pregovore o uspostavljanju direktne avio linije Podgorica-Barselona. Na sastanku u okviru Medjunarodnog foruma za razvijanje aviolinija, Orlandić je istakao da je otvaranje tržišta Španije izuzetno važno za crnogorske aerodrome, cjelokupnu privredu ali i naše gradjane.
Objavljeno: 24. 02. 2018 - 12:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

 „ Kao što sam ranije i najavio, zauzeli smo proaktivan pristup i uspostavili smo kontakt sa kompanijama sa tržišta za koja smatramo da nijesu dovoljno otvorena. Jedno od najznačajnijih tržišta je Pirinejsko poluostrvo i imajući u vidu sve faktore, odlučili smo se da učinimo sve da dodje do uspostavljanja direktne linije Podgorica-Barselona. Predstavnici kompanije Vueling su zainteresovani da dodje do saradnje i u narednom periodu ponovo ćemo se sastati i nadam se dogovoriti tu rutu, koja će siguran sam, biti veoma uspješna“ , kazao je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić.

Orlandić se na Forumu koji se održava u Tbilisiju sastao i sa čelnim ljudima poljske kompanije LOT sa kojom je nedavno dogovorena linija Podgorica-Varšava. Avioni te kompanije će 6 puta sedmično tokom ljetnje sezone slijetati na Aerodrom Podgorica a izvršni direktor je sa sagovornicima razmatrao uslove da ta linija postane  redovna.

tbilisi1

Medjunarodni forum za razvijanje aviolinija, bio je prilika da se Orlandić sa saradnicima sastane i sa čelnicima brojnih evropskih aerodroma sa kojima je razgovorao o uspostavljanju saradnje u različitim oblastima. Posebni sastanci održani su sa predstavnicima švedskih kompanija koje upravljaju aerodromima u toj zemlji, s obzirom da je tržište Skandinavije od posebnog značaja. Orlandić i direktor za razvoj aerodroma Stokholm Skavsta, Piter Hoslin razgovarali su o modelima buduće saradnje,  na polju povezivanja Crne Gore i Švedske ali i u oblasti razmjene iskustava. Na iste teme prvi čovjek crnogorskih aerodroma razgovarao je i sa Helenom Marten menažerkom za razvoj kompanije Svedavia, u čijem vlasništvu je 10 švedskih aerodroma.

Forum za razvijanje aviolinija održava se već 15 godine a  ove godine je okupio preko 550 predstavnika 65 aviokompanija i 250 aerodroma iz cijelog svijeta.

 

Komentari: 2

Što ti činiš-obraza ti.

24. 02. 2018 - 13:34

Tebe niko na sreću ne pita tamo-samo figuriraš.Direktor je na svu sreću jedan častan čovjek-gospodin Vuksanović.Nijesmo neki zaboravili tvoje tragove kad si bio u MUP-u i to će se otkriti jednog dana.-za javnost.
Nikola

24. 02. 2018 - 14:32

Ako uspijes da se probudis prije 11h ujutro (posto nikada ne nijesi uspio da dodjes na vrijeme na posao) CG Aerodormi imaju budućnost...:::)))
Novi komentar