Policija zaplijenila 75 kg droge

Uhapšen Petar Gašović

U novoj akciji policije uhapšen je Podgoričanin Petar Gašović, kod koga je nađeno oko 50 kilograma droge, saopšteno je za Portal Analitika iz Uprave policije.
Objavljeno: 24. 02. 2018 - 13:38 Promjenite veličinu teksta: A A A

''Naime, službenici OGB Tuzi su danas oko 12:15 časova, vršeći poslove obezbjeđenja državne granice a postupajući shodno operativnoj informaciji, na putnom pravcu Korita – Podgorica, u mjestu Medun, kontrolisali putničko motorno vozilo i lice koje je upravljalo vozilom. Kontrolisano je vozilo „VW Toureg“, crne boje, podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljao P.G. (31) iz Podgorice'', saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su dodali, pregledom vozila na licu mjesta pronađeno je šest jutanih džakova u kojima se nalazila materija za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine 50 kilograma.

img-687b8a950996761121c2cd5b5450b5d2-v

''Službenici SGP - Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi u potom, u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za borbu protiv droge, nakon što su pribavili naredbu izdatu od strane sudije za istragu Višeg suda Podgorica, izvršili pretres porodične kuće i pomoćnih objekata koje koristi P.G. i tom prilikom pronašli 25 pakovanja, obmotanih pvc folijom, u kojima se takođe nalazila materija za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine 25 kg'', dodaje se u saopštenju.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj od strane službenika kriminalističke tehnike CB Podgorica. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je naložio da se P.G. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Zaplijenjeni skank će biti upućen u Forenzički centar radi vještačenja.

Komentari: 0

Novi komentar