Predsjednik Skupštine Kosova - Kadri Veselji

Postignut konsenzus za demarkaciju

Kadri Veselji, predsjednik Skupštine Kosova, objavio je danas da je sa Savezom Kosova postigao dogovor za ratifikaciju Sporazuma o demakraciji sa Crnom Gorom.
Objavljeno: 24. 02. 2018 - 15:46 Promjenite veličinu teksta: A A A

Veselji je na svom Fejsbuk profilu uputio zahvalnicu premijeru Kosova Ramušu Haradinaju, Demokratskoj ligi Kosova, Socijaldemokratskoj inicijativi i potpredsjedniku Vlade, Bedžetu Pacoliju, prenosi Radio-televizija Kosova.

“Poštovani građani, upravo smo postigli konsenzus za ratifikaciju Sporazuma o graničnom prelazu sa Crnom Gorom. Želim da se zahvalim premijeru Haradinaju, Demokratskoj ligi Kosova, Socijaldemokratskoj inicijativi i zamjeniku premijera Pacoliju za spremnost da se postigne koncenzus i za vrlo konstruktivan dijalog. Ova saradnja trebalo bi da nas vodi i ka drugim važnim procesima za zemlju”, napisano je na njegovom Fejsbuk profilu.

1

Komentari: 19

Objektivni

24. 02. 2018 - 17:12

E ssd zamislite da nijesmo suvereni , da nijesmo u NATO i da nijesmo najblizi EU . P ne bi nas tretirali 2% . Ovako Ameri malo opomenu i -- gotovo . Ovajo je bilo i kad je Grigorije htio da dokopa Sutorinu . No sve je to sad njihov problem . Minec necmo brinuti njihivu brigu .
Ustvari je suprotno

24. 02. 2018 - 21:12

Pa NATO i Amerikanci i postiču Kosovare da traže našu teritoriju. Mi njima priznali državu, suprotno medjunarodnom pravu, koju su proglasili na dijelu teritorije Srbije, a oni našu ne priznaju. Lijepo. No bojim se da je ovo samo početak. Davno je neko rekao. Ko neće brata za brata, oće tudjina za gospodara.
Cak

24. 02. 2018 - 22:16

Posto je Kosovo Srbija:), onda nema veze i da uzmu malo, jer po vama to ide Srbiji.
Bell ami

24. 02. 2018 - 23:14

Da nije...da nije. Da nije bilo SPS i Milosevica i njegove "opozicije" Seselja republike ex-yu, zajedno sa Kosovom bi se razisle na miran i civilizovan nacin. Srbija nikada nije "stanovala" na Kosovu i svi spomenici su vizantijskog porijekla,koji sa SPC i Srbijom nemaju nikakve veze.
Ustvari je supotno

25. 02. 2018 - 00:06

A, dobar si, hahaaaaaa. Nasmijao si me lijepo. Miran razlaz, veliš. Pa vi htjeli da uzimate i nosite ono što nije vaše, a da vam se ne brani. Onako, mi sjedimo, a vi pavite držžave, crtate granice i usput iz tih tzv.. država istjerujete Srbe. Aj navedi da se to što ti tražiš ikad desilo u istoriji ljutskog razvoja. Nikad i nidje i nikad neće. Srbi u dva sv.rata dali tri miliona žrtava za državu, koju ste , pazi moim te još i na miru htjeli da rasturate. Prijatelju, ispavaj se ti malo i odmori, pa tek onda na komentare.
Vaše istine

25. 02. 2018 - 00:18

Ta istina, da na Kosovu nema srpskih spomenika i da nikad nije bilo srpsko, je tipično za tzv. sadašnje proevropske i pronato eksponente. Sve vaše istine su takve. Ali pravo da ti kažem, baš nas briga za vaše istine. Jer mi znamo sledeće. Na Kosovu je još uvijek ostalo više od 1000 srpskih crkava i manastira i to nakon više od stotinu koje ste spalilili u svom demokratskom zanosu. i Hiljade grobalja, nakon stotina koje ste porušili i raskopali da biste, kao ti noćas, rekli, da nas tamo nikad bilo nije. Vojštile su nas sile, za koje ste mjehur sapunice, pa nas vidiš ima. A je li nas tamo bilo i čije će biti, tek će se vidjeti, zar ne...
miloandrov

25. 02. 2018 - 12:26

...Kada su konzervatori radili na Bogorodici Ljeviškoj iznad vrata su našli natpis na turskom ,,u mome srcu se nastanila tvoja ljepota,,(SMandić)Turski vojnik koji je odmarao u dvorištu crkve nije mogao da odoli njenij ljepoti...Dali je pravedno da ove ljudske rugobe ,samo ih pogledaj,kontrolišu našu zemlju na Kosovu...
tigar

25. 02. 2018 - 02:23

Pa či su vladari Nemanja,Milutin,Stefan Dušan,Stefan Dečanski,glavo!Ili se ti šališ..da li mirno spavaš,Vizantiju ti tvoju!
"Objektivnome"

24. 02. 2018 - 21:50

TI, objektini kažeš da Srbi hoće da uzimsju teritoriju Crnoj Gori, a svi mediji mjesecima kažu da to hoće kosovsi Albanci. Pa njihovi politički prvaci to govore i to u prisustvu naših najviših političara. Moraš terapiju uzimati redovno. Prekidati je samovoljno je štetno. Ov shvati kao prijateljski savjet. Iako očigledno ne razumiješ stvari, nije teško prozreti da Amerika, koja verbalno nepodržava zahtjev Kosova, nesumljvo stoji iza Kosovskih zahtjeva. To je samo probni balon SAD za krupnije zahtjeve, Ulcinj, Plav itd. Pa ovaj film smo već gledali u Makedoniji. Dakle, očekje nas repriza...
Objektivni

24. 02. 2018 - 23:13

Čuss ovoga Čomskog sto se razgalamio . Ovaj mozak analiticki. Pa kad ste takve pameti ti i tvoji istomisljenici nije ni cudo da ste tu dje ste . Sve li vam je kriva Amerika . Tako je najlakse . Je li Ameria opljackala zajednicku blaganu u vrijeme Sloba . Je li ona bacala hladnjace u Dunav , pravila Srebrenicu , sravnjivala Vukovar . Ko vam spasi Banjaluku kad ste vec upalili traktore . E sram vas bilo cetnicka sorto .
Objektivni

24. 02. 2018 - 23:18

I čuvaj ti tvoj Niš , Bujanovac , Medvedje , Tutin , Sjenicu . Pusti ti Ulcinj i Plav . Mi da ste znali zivjeti sa okolnim narodima ne bi karivolice i traktore vozili . Samo nas ti (vi ) ( takve svijesti ) nemoj uciti . Lijepo ste prosli sa takvom pamecu . Vidjeli smo koliko vi znate i mozete .
Znam ja da bi ti ...

24. 02. 2018 - 23:55

...i tvoji istomišljenici voljeli da vam se, kako kažeš, pusti Ulcinj i Plav. Ali od tog posla neće biti ništa. Neće ni od onog kojeg mislite da je završan. Kako ste Kosovo uzeli, na taj isti demokratski i pravni način će biti i vraćen. Ono, razumijem ja vas, uzeli ste srpske zemlje, uz pomoć NATO a stvorili države koje nikad postojale nijesu, pa sad, ajmo da budemo demokrate, Evropa, itd. Sve je to fino, ali neće da može, neće da može. Oće da može, kad vratite naše, a vi bi još da uzimljete. Odgovor se samonameće , ne može, ali nikako.
Objektivni

25. 02. 2018 - 01:53

Kome se ti to obracas ? Koji mi to uzeli vama Srbima Kosovo ? Mi Niksicani , cisti Katunjani koji su oslobodilui i Niksic i Ulcinj . Ali mi Crnogorci nijesmo sa nasim komsijama Albancima zlo činjeli. Nego pokusavali uvjek naci rijec razuma . Na svim stranama ima extrema ali smo (na srecu ) uvjek iste marginaluzivali na racun pametnih i korektnih odnosa. Kako se nikad nijesi uputao : " a zasto Ulcinjani nece van CG . Zasto tamo nema UČK " . Ekstrema pojedinacnih svukuda ima . I bice ih . Ali mi nase komsije Albance postujemo kao ljude. Kao nase gradjane za ciji smo miran san odgovorni prvenstveno MI CRNIGORCI jer smi u vecini . I dok se oni osjecaju neugrozeno i slobodno , nema opasnosti ni za CG ni za Ulcinj. Ali to u cetnicku glavu i četnicku svijest , za vijek vjekova ne moze doprijeti .
Sovereign

25. 02. 2018 - 10:25

...све ти је тачно као што су " црногораци већина" у бившој СР ЦГ...То ти је врх! Одмори мало од умног рада.
Objektivni

25. 02. 2018 - 23:52

A koji je to najmnogoljudniji narod u CG ? Mozgu , cetnicki iz tzv privremenog entiteta zvanog RS .
Mirko

24. 02. 2018 - 19:50

Haradinaj je rekao da neće odstupiti od svojih zahtjeva za korigovanjem granice tako da se plašim da je ovaj konsenzus ustvari samo produženje agonije, no vidjećemo.
Mirko

24. 02. 2018 - 23:33

Zahtjevi Kosova su samo nastavak radova Amerike na tzv. projektu Velika Albanija. Temelje tog projekta su uradili okupacijom Kosova, a zatim nastavili u Makedoniji. Mi smo na redu. Što će biti od ovog njihovog projekta, vidjećemo. Dobro je što oni već nekolike godine nijesu više najaači igrač na turniru, a kako se stvari ubrzano razvijaju, blizu su da od neprikosnovenog favorita budu autsajder na istom turniru, koji se zove medjunarodna olimpijada velikih. To je dobro za nas, a loše a njihove štićenike.
tigar

25. 02. 2018 - 02:19

Ovaj reče cuss,nesreća ,oko čije se zemlje ovi dogovaraju,da li vi moja braćo znate,čija je to zemja?Njegoševa,nije a bila je,oteli je!Karađorđeva,nije a bila je,oteli je!Znadoše li oni sa okolnim narodima,ili su izdajnike po kratkm postupku,tako i vi braćo borite se za zemlju,koja je vaša,i naša tjSrbska ali oteše trenutno, vratićemo mi sa vama ili bez vas,jer Srbinu niko nije ostao dužan,i zato vi što dajete tuđe,spremićemo zemju ali,,dva metra bez giometra."
Triglav

25. 02. 2018 - 10:00

Spremicete je sebi.
Novi komentar