Saopštila u Živoj istini

Uljarević: Vlada je bila svjesna neustavnosti odluke o Pejoviću

Izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević ne vjeruje da je odugovlačenje sa izborom predsjedničkih kandidata predstava, ni u vlasti, ni u opoziciji.
Objavljeno: 25. 02. 2018 - 07:57 Promjenite veličinu teksta: A A A

Uljarević ne smatra ni da bi neki centar moći izvan Crne Gore mogao nametnuti rješenje. Ona je gostujući u "Živoj istini" ocijenila kako je neozbiljno što DPS još nema predsjedničkog kandidata. 

"Neozbiljno je, jer imate odgovornost za određene procese. Ne možete optuživati opoziciju da nije još pronašla kandidata, ukoliko ga sami nijeste ponudili. Na drugoj strani mnogo lošija je situacija u opozicionim krugovima, gdje kako vrijeme prolazi sve je manje mogućnosti da će se dogovoriti oko jednog kandidata," saopštila je  Uljarević dodajući da bi to moglo da bude dobro rješenje ali da joj se čini da je tu šansu opozicija propuštila.

Iznenađena je ostavkom Aleksandra Andrije Pejovića. Očekivala je, kako kaže, da Vlada razriješi ministra evropskih poslova. Ne prihvata da je CGO u kampanji protiv Pejovića skrenula pažnju sa odgovornosti Vlade.

"Pitanje ustavnosti te odluke je otvarano na sjednici Vlade i bilo je članova Vlade koji su glasali protiv takve odluke. Dakle Vlada je sa punom sviješću usvojila takvu odluku. Mi smo tražili njegovo razrješenje. Bitna je razlika da li vas je neko razriješio ili ste dali ostavku. Moje informacije ukazuju da Pejović nije imao namjeru da da ostavku i ja duboko vjerujem da je to bila partijska direktiva, i da je on poslušao partiju, a da odluka ASK-a nije bila za njega dovoljno mjerodavna."

Izvršna direktorica CGO odgovara i na pitanje da li je ona kandidat da naslijedi Aleksandra Pejovića; zašto je sa bliskim NVO fokusirana na spasavanje Gorana Đurovića i Nikole Vukčevića, a ne na promjenu kriterija za izbor članova Savjeta, pa da u taj organ uđu ljudi koji se razumiju u televiziju kao medij i novinarstvo; šta o medijskoj politici EU u Crnoj Gori govori činjenica da se novac namijenjen, navodno, nezavisnom novinarstvu sada, praktično, koristi za promovisanje mogućeg predsjedničkog kandidata opozicije...

Živu istinu gledajte danas od 14 sati na TV Prva i slušajte na Anteni M.

 

Komentari: 6

Gringo

25. 02. 2018 - 09:28

Ko je ona da mi nju slusamo??? To mi zaista nije jasno...mogli su onda neku zenu iz trafike uzeti nazvati je direktorica nvo johnson&johnson i ajmo da cakulamo o svjetskoj politici. Ovo je stvarno tuzno za cg medije. Nista licno protiv nje na protiv ali kredibilitet, iskustvo, skolovanje, godine u inostranstvu, poznavanje diplomatskog korpusa...itd itd. A ne pare iz nekih fondova, nvo i sad sila koja treba da se cuje...
Nikac od Rovinja

25. 02. 2018 - 11:19

Ne preteruj, Gringo. Ni Han se ne libi da ugosti Dacu, o ambasadorima ovdasnjim da ne zborim. Ruku na srce, kladio se bih da se ova nvo dama vise obradovala pozivu u Živu istinu no u bilo koju ambasadu. Ipak je gostovanje kod Darka potvrda da nesto znacis.
Đe ih nalaze

25. 02. 2018 - 12:28

Ko nađe ovu "liderku". Ni za što ona nije stručna, a nju predlagahu ua predsjednika. Da čovjek umre od smijeha. Ne nju, no đe sve ostale nalaze. Đoko Orlandić PS Sinoć na RTCG bješe "gost-šća" neka Mrdović iz MANS-a(ovi iz NVO nijesu već dugo "gosti" na TRCG, nego "domaćini"). Ko tostvore pozva da na Javnom servisu nastupa o stručnim pitanjima. Mogla je odmah poslije učešća na TV direktno za Kotor.
mitar

25. 02. 2018 - 12:46

A što su navalili na Pejovića da vrati pare.Pa nije ih ukrao.Radio je oba posla.Neka ih vrate oni koji su mu dali rješenje,Iz svojih džepova.
Rahim

25. 02. 2018 - 15:21

Nekako se drzala do pred kraj ali je onda potonula. Voditelj je bio opak ali profi
danilo s.

26. 02. 2018 - 10:54

Ovo je bila jedna od zabavnijih “zivih istina” koje smo imali prilku da vidimo u posljednje vrijeme?. Uzajmno bockanje sagovornika. Daliborka (“Daca”?) puna sujete i NVO-oske osjetljivosti? Voditelj (Darko) simpaticno ironican sa primjesama sarkazma. Odakle nasim NVO-strucnjacima taj osjecaj “pravednicke” mrznje prema vlastima? I svemu sto vlasti cine – bez obzira da li je to dobro ili ne za gradjane? One su, ipak, “ne-vladine” - a ne “anti-vladine” organizacije? Nijesu tu da samo kritikuju vladu, vec da joj pomognu u donosenju (naj)boljih odluka za sve gradjane. Zasto su se, bezrezervno, svrstale uz opoziciju koja je opsjenduta monomanijackom zeljom - da ”srusi Mila” (DPS)? I to po svaku cijenu – pa i same CG?
Novi komentar