Provjerava se uloga tužioca Žarka Pajkovića

Blokirali zemljište u Bečićima

  Specijalno državno tužilaštvo blokiralo je zemljišni kompleks od 8,5 hiljada kvadratnih metara u Bečićima, biznismena Borislava Roganovića, u okviru višemjesečne istrage o navodnim malverzacijama u vezi sa povraćajem, preprodajom i razmjenom opštinske zemlje.
Objavljeno: 25. 02. 2018 - 09:48 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tužilaštvo provjerava i više nekadašnjih opštinskih funkcionera, među kojima su bivši gradonačelnik Budve, Rajko Kuljača, njegovog tadašnji pomoćnik Lazar Rađenović, kao i neke od službenika lokalne Uprave za nekretnine, kojom je u to vrijeme upravljala Mirjana Marović, pišu Vijesti.

Jedan od sagovornika lista nezvanično je kazao da tužioci istražuju i ulogu kotorskog državnog tužioca, Žarka Pajkovića, u istom slučaju.

Na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva, podgorički Viši sud donio je privremenu mjeru zabrane raspolaganja koja je kao teret upisana na zemljište pored glavnog bulevara u Budvi, nadaleko od hotela Splendid.

Istraga je pokrenuta nakon što je nekadašnji potpredsjednik Vlade, Milorad Vujović, dostavio Specijalnom tužilaštvu obimnu dokumentaciju koju je sakupio njegov kabinet, a koja ukazuju da je prije 11 godina organizovana kriminalna grupa za više miliona oštetila Opštinu Budva.

Tužioci utvrđuju kako je došlo do povraćaja zemlje, koja je potom razmijenjena za četiri puta veći komad opštinske zemlje u Bečićima, kao i kako je iz budvanskog katastra nestao arhivski materijal koji se tiče tog slučaja.

Komentari: 0

Novi komentar