Situacija alarmantna

BiH: Veterani blokirali puteve, putnici zaglavljeni

U nekoliko gradova u Federaciji BiH su zbog protesta boraca blokirane saobraćajnice, zbog čega su nastale kilometarske kolone.
Objavljeno: 28. 02. 2018 - 23:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

Oni koji su po lošem vremenu putovali ili se vraćali iz Zenice, Tuzle, Sarajeva ili Mostara, ostali su zaglavljeni.

"Situacija je posebno alarmantna jer se u automobilima nalaze i djeca, a temperatura je ispod nule", javili su federalni mediji.

Blokada traje cio dan, a niko od nadležnih nije se obratio borcima. U više navrata pokušano je da se probije kolona u Zenici i Tuzli, ali su borci spriječili prolaz. Borci koji protestuju naložili su vatre i pokušavaju da se ugriju, a mještani su im donijeli ćebad, javila je regionalna tv N1.

Predstavnici boračkih udruženja oborili su stablo na magistralnom putu M-17, na planinskom prevoju Ivan, kako bi spriječili učesnike u saobraćaju da silom prođu kroz blokadu.

Magistralni put M-17 blokiran je i u Jablanici. Prije obaranja stabla na ulicu, jedan od učesnika u saobraćaju pokušao je na silu da prođe kroz blokadu, koju čini nekoliko stotina predstavnika boračkih udruženja.

Na ovom lokalitetu nalaze se raspoređene jake policijske snage, a duge kolone automobila formirane su u oba smjera.

Saobraćaj je u prekidu na raskrsnici magistralnih puteva M-4 i M-17 u mestu Karuše, u mjestu Donja Golubinja kod Žepča, putu Sarajevo-Konjic, na petlji Šićki Brod u Tuzli, petlji Blatuša u Zenici i na Vogošćanskoj petlji u Sarajevu.

Na ulazu u tunel na Ivan-sedlu okupilo se 300 demobilisanih boraca, a tu su i relativno jake policijske snage, koje za sada samo nadgledaju proteste.

Borci u FBiH traže da bude utvrđen borački dodatak i uspostavljen tačan registar boraca.

U blokadi učestvuju bivši borci iz Tuzlanskog kantona, Zvornika i okolnih mjesta.

Foto: Radio Sarajevo

Komentari: 1

Realna Realnost

01. 03. 2018 - 06:19

U svim bivsim REPUBLIKAMA SFRJ treba blokirati puteve i vladine objekte ,Naci pravi način i zbaciti sa vlast ove ZAPADNE JANIČARE koji vladaju kao VELIKI KRALJEVI ,SULTANI I BANOVI evo 25 god ,A sve u korist IMPERIJALISTA SA ZAPADA ,ŽIVOT NAM PROĐE GLEDAJUCI I SLUŠAJUĆI BRISGL I SPROVODUTI NJIHOVE ZAKONE ,
Novi komentar