Rukometašica Budućnosti

Ramusović: Pogodilo me kao grom iz vedrog neba

 U najavi je bila sezona iz snova. Jedna od rukometašica iz plejade koja dolazi, prva je razbila led i stigla do prvog tima Budućnosti, ovogodišnju grupnu fazu Lige šampiona odradila je izvanredno. Ema Ramusović za trenera Dragana Adžića je stub odbrane. Od povrede krajem 2017. godine (odigrala nekoliko minuta na premijeri glavne faze sa FTC-om), njene koleginice su saglasne da su u defanzivi izgubili najviše. Nakon poraza od FTC-a prošle subote, u odjavi meča, Đurđina Jauković je napomenula da je najviše falila (,,Eh, da je samo Ema bila...“). Sa crte u napadu davala je značajan učinak. Otišla je na Svjetsko prvenstvo u decembru prošle godine, povrijedila se, nakon manjeg zahvata i pokušaja da se vrati, uslijedio je veći i teži. Morala je ponovo, kao prije pet godina, na operaciju prednjih ukrštenih ligamenata. U pitanju je desna noga. 
Objavljeno: 03. 03. 2018 - 06:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prošle su dvije sedmice, oporavlja se, tek od naredne sezone priključiće se ekipi.

BOLJI NAPAD - Oslobodiću se štaka za nekoliko dana. Možda sam mogla ranije, ali ne smijem da rizikujem, jer sve mora da ide po protokolu. Nažalost, ova operacija me odvojila od ekipe, a baš sam bila zadovoljna. Ustvari, generalno sam bila zadovoljna treninzima, utakmicama... To me najviše boli, sa druge strane, srećna sam jer djevojke igraju dobro - kazala je Ramusović.

Potpuno se posvetila oporavku.  - Slobodno vrijeme provodim sa fizioterapeutima. Terapiju ne smijem da preskočim.  Stigla je prošle subote da pozdravi saigračice i podrži ih protiv FTC-a. - Ostaje žal zbog poraza od gola. Odbrana je bila na nivou, napad nije funkcionisao kako treba. Bilo je dosta promašaja. Neke ključne penale nijesmo dali. Ubjeđena sam da bi slavili da smo pogodili. Ali, šta bi bilo kad bi bilo. U svakom slučaju, nećemo klonuti. Budućnost je mlada ekipa, sa igračima koji tek treba da postanu veliki. Drži fige pred nedjeljni duel sa Turingerom u Njemačkoj. - Vjerujem u uspjeh, znam da su spremne i da su kvalitetno radile u periodu pred put za Njemačku. Znam na koji način se pripremaju i da sve rade do detalja. Zbog sistema rada, sigurna sam da će fizički i taktički odgovoriti na najbolji način. Neću unaprijed da pričam, ali ako odbrana bude na nivou, a napad makar za deset odsto bolji u odnosu na FTC, vjerujem da se pobjeda može ostvariti.

DUG OPORAVAK Uglavnom pred kraj treninga dođe i podrži  saigračice. Vidi dobru energiju, ogromnu želju i napor da se prevaziđu mnoge stvari koje je neiskustvo donijelo u ovoj sezoni.

- Radim terapije kada su im treninzi. Nekad ugrabim pred kraj da odgledam trening. Vjerujte, veliki posao se odradi do utakmice. Ogroman je to napor, zato vjerujem da će se sve to vidjeti u Njemačkoj. Pauza joj ne prija, ali zna šta je čeka. Prije pet godina prošla je kroz sličan tretman oporavka od operacije prednjih ukrštenih ligamenata. - Najteže mi pada savijanje koljena. Ali, šta je tu je. Tek me čekaju naporne vježbe. Postepeno ću, tokom oporavka, uključiti teretanu. Ali, prvo vježbe, pa tek ostalo. Bez lopte je najteže, svjesna je da će druženje odložiti do naredne sezone. - Kada počne iduća sezona, počinjem i ja. Mogla bih da stojim i radim nešto, ali kakve vajde od toga, kada ne mogu da se krećem. Zaista mi je krivo zbog svega. Baš me bilo krenulo dobro, naročito sam bila napadom zadovoljna. I onda, kao grom iz vedra neba.

Komentari: 0

Novi komentar