Bivša direktorica Nacionalne biblioteke

Jelena Đurović odlikovana Italijanskom zvijezdom

Ambasada Italije odlikovala je bivšu direktoricu Nacionalne biblioteke "Đurđe Crnojević", Jelenu Đurović ordenom Italijanske zvijezde (Ordine della Stella d’Italia).
Objavljeno: 07. 03. 2018 - 14:31 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Đurović se istakla naporima na rekonstrukciji i očuvanju zgrade Nacionalne biblioteke na Cetinju smještene u bivšem italijanskom poslanstvu u Kraljevini Crnoj Gori - kaže se u saopštenju Italijanske Ambasade u Podgorici.

Kako se dodaje, ona se istakla i objavljivanjem naučnih radova o poslanstvu koji su prevedeni na italijanski jezik, konzervacijom i digitalizacijom rijetkih dokumenata, među kojima su i mnogobrojne antičke geografske karte Italije. 

- Aktivno je učestvovala u kulturnim i naučnim manifestacijama koje je organizovala Ambasada, te je i danas naš dragocjen sagovornik - zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 2

Cetinje

07. 03. 2018 - 23:54

Jelena je dama u pravom smislu te rijeci. Dama i intelektualka. Cetinje nema ni jednu zenu vise koja je u ravni sa Jelenom Ðurović. A, bogami ni Crna Gora. Gdje je god bila nas reprezent bili smo predstavljeni na najbolji i najdostojanstveniji moguci nacin i na tome joj hvala. Uz duzno postovanje sadasnjem direktoru, NBCG je Jeleninim odlaskom u penziju na velikom gubitku.
Cestitam gospodjo Djurovic

08. 03. 2018 - 07:49

Svaka cast, veoma zasluzeno!
Novi komentar