Bogdanović - Adžamov

CG i Azerbejdžan baštine zajedničke vrijednosti multikulturalnosti i multietničnosti

Ministar Aleksandar Bogdanovića i šef Diplomatske misije Republike Azerbejdžan u Crnoj Gori Anar Adžamov razgovarali su danas na Cetinju o saradnji dvije države u oblasti kulture.
Objavljeno: 08. 03. 2018 - 11:28 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sagovornici su konstatovali da su odnosi Crne Gore i Republike Azerbejdžan u svim oblastima prijateljski, kao i da je u oblasti kulture ostvarena značajna saradnja na osnovu Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Azerbejdžan o saradnji u oblasti kulture, potpisanog 2011. godine.

Ministar Bogdanović je zahvalio na podršci i pomoći Republike Azerbejdžan u realizaciji brojnih projekata u Crnoj Gori. Istakao je da je Ministarstvo kulture zainteresovano da dodatno osnaži saradnju kroz zajedničke aktivnosti na valorizaciji i očuvanju bogate kulturne baštine dvije zemlje.

Šef diplomatske misije Adžamov je naveo da Crna Gora i Republika Azerbejdžan baštine zajedničke vrijednosti multikulturalnosti i multietničnosti što predstavlja odličnu osnovu za saradnju u oblasti kulture.

Razgovarano je o intenziviranju saradnje između institucija kulture, sa posebnim naglaskom na filmske centre dvije zemlje, imajući u vidu potencijale koje Crna Gora kao filmska destinacija može ponuditi.

Komentari: 0

Novi komentar