Velika sala CNP-a, ulaz slobodan

U čast Nebojše Glogovca: „Ubistvo s predumišljajem“ i „Ustav Republike Hrvatske“

Crnogorska kinoteka, u saradnji sa Crnogorskim narodnim pozorištem, u čast Nebojše Glogovca, prikazaće u utorak, 20.marta projektuje dva filma u kojima je ostvario zapažene uloge.
Objavljeno: 09. 03. 2018 - 09:58 Promjenite veličinu teksta: A A A

U 18 časova prisjetićemo se filma „Ubistvo s predumišljajem“ iz 1995. godine, u kojem je ostvario prvu glavnu ulogu, tumačeći lik Bogdana Bilogorca, koja mu je donijela i prvo veliko priznanje – nagradu “Car Konstantin” za najbolju mušku ulogu na Filmskom festivalu u Nišu 1995. godine.

Film je režirao Gorčin Stojanović, a u ostalim ulogama igraju: Branka Katić, Ana Sofrenović, Sergej Trifunović i drugi.

U 20 časova , iste večeri, biće prikazano najnovije ostvarenje Rajka Grlića „Ustav Republike Hrvatske“, u kojem je Glogovac maestralno dočarao lik Vjeke Kralja, profesora u penziji koji je deklarisani homoseksualac i transvestit. 

Samo u 2017. godini, za glavnu ulogu u ovom filmu, dobio je Gran pri  52. Festivala glumačkih ostvarenja – Filmskih susreta u Nišu, Zlatnu arenu u Puli, nagradu Evropski glumac godine u Italiji i nagradu Najbolji glumac na festivalu u Londonu.

Pored Glogovca, uloge tumače i: Ksenija Marinković, Dejan Aćimović, Božidar Smiljanić.

Ulaz je slobodan.

 

glogovac-kinoteka-web

Komentari: 3

Deki

09. 03. 2018 - 13:54

E vala ni da je sa Cetinja dičnoga, udaviste više sa Glogovcem. Puno jada, nijeste ovoliko Tita spominjali kad je umro. Ali, to su oni naši poznati kompleksi... zato smo tu đe smo.
svaka čast...

09. 03. 2018 - 14:39

...za komentar!
Baranin

09. 03. 2018 - 16:59

Baš me čudi da nijeste puštili i seriju Ravna Gora.
Novi komentar