Predstava Istraga sjutra na Velikoj sceni

U subotu 10. marta na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u 20 sati biće izvedena predstava „Istraga“ Aleksandra Radunovića u režiji i adaptaciji Stefana Sablića.
Objavljeno: 09. 03. 2018 - 12:34 Promjenite veličinu teksta: A A A

U predstavi igraju: Dušan Kovačević, Srđan Grahovac, Danilo Čelebić, Nikola Perišić, Stevan Radusinović, Aleksandar Gavranić, Ana Vučković, Marko Todorović, Gojko Burzanović, Omar Bajramspahić i Vule Marković. Trupu čine: Vukan Pejović, Milica Šćepanović, Vanja Jovićević, Anđela Radović, Marija Đurić, Marija Labudović , Jelena Đukić i Pavle Popović, a djeca su: Lena Bošković i Petra Đurišić.

"Pitanje prirode i porijekla zla u čovjeku je , dakle, bilo inicijalna ideja za početak rada na dramskom tekstu Istraga, tekstu koji se tokom čitavog procesa pisanja divlje batrgao pokušavajaći da se oslobodi uticaja pisca i počne da živi život na koji, kao autor, ne bih mogao da utičem, barem ne u mjeri u kojoj sam želio. To se desilo i sa junacima ovog dramskog komada: oni su se odmetnuli od zbunjenog tvorca, vođeni silama koje su neuhvatljive i nerazumljive za obje strane”, rekao je Aleksandar Radunović.

Komentari: 0

Novi komentar