Misija "Resolute Support"

Pripadnici VIII kontingenta VCG stigli u Avganistan

Pripadnici VIII kontingenta VCG u misiji „Odlučna podrška“ (Resolute Support), stigli su u Avganistan, gdje je u toku primopredaja dužnosti sa VII kontingentom.
Objavljeno: 09. 03. 2018 - 12:57 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tokom ispraćaja, ministar odbrane Predrag Bošković je istakao značaj angažovanja pripadnika VCG u međunarodnim mirovnim misijama.

„Time Crna Gora pokazuje da je posvećena miru, stabilnosti i prosperitetu na globalnom nivou i da ulaže napore kako bi pokazala da je ravnopravan saveznik u društvu najrazvijenijih država - članica NATO“, napomenuo je Bošković.

On je, obraćajući se vojnicima, naglasio da uvijek moraju imati na umu da nose uniformu i obilježja Vojske Crne Gore, te da ih rad kolega koji su prethodno bili angažovani u misiji, obavezuje na poštovanje najviših standarda u izvršavanju dodijeljenih zadataka.

Komandant VIII kontingenta, major Vlado Bulajić zahvalio je na ukazanom povjerenju i naglasio da učesnici misije RS iskazuju privrženost strateškim opredjeljenjima Crne Gore i njene Vojske u davanju doprinosa održavanju stabilnosti u tom dijelu svijeta.

„Poslije šest mjeseci zahtjevne obuke, sa sigurnošću mogu reći da je i VIII kontingent spreman da odgovori svim zadacima tokom realizacije misije, onako kako to dolikuje pripadnicima VCG, promovišući vrijednosti naše vojske - patriotizam, vojnu tradiciju i moralno nasljeđe“, istakao je major Bulajić.

Pripadnici VIII kontingenta će u misiji „Odlučna podrška“ biti angažovani do septembra ove godine.

Komentari: 1

Мирослав Ђукић

28. 03. 2018 - 13:15

Знају ли им кући куд су отишли?
Novi komentar