Potpuno nesvakidašnja ljubavna priča oskarovke i slavnog reditelja

Pobili sve predrasude, opstali zajedno 34 godine!

Glumica Frensis Mekdormand u nedjelju je dobila svog drugog Oskara za najbolju glumicu, za ulogu u filmu "Tri bilborda izvan grada".
Objavljeno: 09. 03. 2018 - 21:37 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prvu zlatnu statuu osvojila je 1997. godine za ulogu u filmu "Fargo" kada je takođe proglašena najboljom glumicom. Ali ko zna da li bi se išta od toga dogodilo da nije bilo njenog supruga, reditelja Džoela Koena koji je morao da je nagovara da prihvati te, ali i mnoge druge uloge na kojima je izgradila karijeru.

Glumica i reditelj u braku su već 34 godine, što je za holivudske standarde čitava vječnost, a tokom tih godina sarađivali su i na nekoliko filmova i zasnovali porodicu. Njihova ljubavna priča je zanimljiva i inspirativna, a njeni počeci sežu u davnu 1983. godinu.

Tada su Džoel i njegov brat Itan, poznatiji i kao rediteljska braća Koen, održali audiciju za svoj debitantski film "Blood Simple" na koju je došla i mlada Frensis Mekdormand. Frensis je tada glumila da je teško dostupna i odbila da se pojavi u drugom krugu audicije, ali na kraju je ipak dobila ulogu.

146715-reuters-mike-blake-ff

 Film se snimao u gradu Ostinu u Teksasu, a Frensis, koja je veliki "knjiški moljac", na set je ponijela samo jednu knjigu koju je pročitala odmah, pa je pitala Džoela da li ima šta da joj preporuči i pozajmi, na šta joj je on donio punu kutiju knjiga.

"Pitala sam ga s kojom da krenem, a on mi je rekao da prvo pročitam "Poštar uvijek zvoni dvaput"," ispričala je u intervjuu za The Daily Beast. "Zatim sam ga jedno veče pozvala kod sebe da razgovaramo o knjizi, na šta je on odmah pristao. Tako je sve krenulo i mogu reći da me je zaveo književnošću."

Godinu dana kasnije, 1984. par se vjenčao, a Frensis nije bila tipična mlada. Naime, njena burma je pripadala Džoelovoj bivšoj ženi, od koje se razveo krajem sedamdesetih, a glumici to navodno nije smetalo jer je "praktična i ne voli da baca stvari", kako navodi The New York Times.

 Par je godinama bio u braku bez djece, sve dok 1995. godine nisu odlučili da usvoje dječaka iz Paragvaja. Pedro Mekdormand Koen danas je 21-godišnji lični trener, a Frensis je i sama bila usvojena. Iako je rođena u SAD-u, kada je imala godinu i po, usvojio ju je jedan kanadski par, a sa svojom biološkom majkom nikada nije htjela da ostvari kontakt.

Osim što su u srećnom braku duže od većine holivudskih parova, Frensis i Džoel pobijaju i predrasude o tome da parovi nikada ne bi trebalo da rade zajedno. Njih dvoje do sada su sarađivali na mnogo filmova, a ona tvrdi da je upravo to i razlog njihove dugovječnosti.

 "Jako je osvježavajuće raditi s nekim koga volite i koga se ne pribojavate," otkrila je glumica za The New York Times i dodala da, osim zajedničkog rada, na njihov brak pozitivno utiče i odvojenost, jer tada imaju nove teme za razgovor.

 

Komentari: 0

Novi komentar