Održan prvi sastanak državne komisije za nadzor revizija u Narodnom muzeju

Na uvid će tražiti i sve sporne muzealije

Prvi sastanak državne komisije za nadzor nad postupkom revizije muzejskog materijala i muzejske dokumentacije Narodnog muzeja održan je juče u Ministarstvu kulture, saznaje Pobjeda.
Objavljeno: 10. 03. 2018 - 08:31 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prema pouzdanim informacijama Pobjede, na sastanku je konstatovano da svi članovi komisije treba prvo da se detaljno upoznaju sa zakonskom regulativom i pravilnicima u oblasti muzejske djelatnosti. T

o se prije svega odnosi na članove koji u svojim profesionalnim angažmanima nikada nijesu imali kontakt sa kulturnom baštinom ili muzejima.

KONTROLA URAĐENOG

Odlučeno je, takođe, da u narednom periodu treba održati sastanak sa direktoricom Narodnog muzeja Vjerom Borozan, kao i sa svim upravnicima muzejskih jedinica. Svrha tih sastanaka, prema riječima izvora Pobjede, jeste da se članovi informišu o dosadaš- njem radu komisija za reviziju. - Riječ je o jednoj vrsti kontrole koja treba da utvrdi da li su odrađeni posao uradili prema propisima ili nijesu. Insistiraćemo čak i da se pregledaju predmeti koji se obrade, kako bismo bili sigurni da je zaista riječ o muzealiji čije je postojanje u Muzeju potvrđeno kroz izvještaj o reviziji - kazao je izvor Pobjede.

Dogovoreno je, takođe, da članovi komisije neće davati pojedinačne izjave za medije već će rezultate rada prezentovati na konferencijama za novinare, kada će biti dostupni i za sva novinarska pitanja.

Opširnije u Pobjedi

Komentari: 1

Mario

10. 03. 2018 - 11:19

A, dali znamo stanje u Muzejima i galeriji Podgorice? Koju niko javno ne spominje. Sramota da Glavni grad države, nema flajer, slikovnicu, prospekt istorijsko-kulturnih dobara na svojoj teritorij. Nemate vodiča ili ljudi koji vam mogu izaći u susret , a postoje kao državni službenici. E, Bog te pogleda da se zaposlim u te institucije.
Novi komentar