Za 1,5 miliona dolara

Prodaje se auto u kojem je ubijen Notorious B.I.G.

Automobil u kojem je ubijen jedan od najznačajnijih repera svih vremena, Kristofer Volas, poznatiji kao Notorious B.I.G, prodaje se za 1,5 miliona dolara, što ga čini jednim od rijetkih automobila kojem je vrijednost porasla uprkos tome što je prošao više od 183.000 kilometara, piše Gardijan.
Objavljeno: 10. 03. 2018 - 17:33 Promjenite veličinu teksta: A A A

Zeleni GMC Suburban iz 1997. kupljen je na javnoj aukciji u oktobru 1997, a vlasnica je postala svjesna njegove istorije tek 2005. godine.

Kupila je automobil kako bi odgovarao šestočlanoj porodici.

Razlog zbog kojeg nije primijetila da je automobil prepun rupa od metaka usljed 'drive by' pucnjave u Los Anđelesu 9. marta1997. godine, jeste taj da je suvozačka vrata kroz koja je reper ubijen, policija uzela kao dokaz u istrazi pa su ih zamijenili novim.

Policija će vratiti originalna vrata u slučaju prodaje automobila.

Prodajom auta se bavi kuća "Moments in Time", kojoj se vlasnica obratila nakon što je videla da se bave prodajom automobila u kojem je Notorijusov veliki suparnik Tupak Šakur (Tupac Shakur) ubijen u septembru 1996. godine.

Tupakov BMW 750iL iz 1996. prodaje se za istu cijenu, ali ima manju kilometražu - oko 144.000 kilometara.

Naime, isti model u sličnom stanju prodaje se inače za cijenu od 2.500 dolara.

Notorius i Tupak zajedno su pisali pjesme i snimali albume, ali kako su postajali popularniji, postali su neprijatelji.

Tupak je otišao u Los Anđeles gdje je snimao za "Death Row Records", a Notorious B.I.G. je ostao u Njujorku i snimao za "Bad Boy Records", pa je tako njihov sukob nazvan sukobom istočne i zapadne obale.

Identiteti ubica dvojice repera ni dan danas nisu poznati, a Bigijeva smrt se, zbog njihovog rivalstva nastojala da poveže sa smrću Tupaka koji je šest mjeseci ranije upucan s četiri metka.

Komentari: 0

Novi komentar