Ocijenio Ivan Vujović

Ne možemo da podržimo kandidata čiji je pokret Otpor beznađu bio konstituent DF-a

Draginja Vuksanović je kandidat građanske Crne Gore i svojim političkim djelovanjem i programskim zalaganjem za očuvanje ustavnih i spoljno političkih dostignuća Crne Gore i oštre kritike pogubne politike DPS-a i rasprodaje resursa građana Crne Gore jasno je to potvrdila građanima u svom dosadašnjem političkom djelovanju, saopštilo je Ivan Vujović član Predsjedništva SDP-a.
Objavljeno: 11. 03. 2018 - 16:24 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Takva zalaganja gđe Vuksanović dijele i birači URE. Zato čudi gruba i neodmjerena reakcija gdina Adžića. Mi nećemo doprinositi opozicionom prepucavanju. Ali imamo pravo i obavezu da kažemo da ne možemo da podržimo kandidata čiji je pokret Otpor beznađu bio konstituent DF na oktobarskim izborima i o kome nas niko nije konsultovao. To ne podržavaju ni birači URE pa time čudi ovako grubi stavovi Adžića. Ne može Cetinjanima ni drugim građanski opredjeljenim biračima URE politička zalaganja DF-a biti bliža od principa građanske Crne Gore. Jednom su im to birači pokazali kada su bili dio koalicije Ključ.

Pozivamo i Adžića i druge funkcionere URE da suprotno svojim programskim načelima ne napadaju gđu Vuksanović jer im ne može politika DF-a biti bliža od stavova i njenih dosadašnjih zalaganja za građansku i evropsku Crnu Goru", navodi Vujović u saopštenju.

bojanicotporbeznadju

Njen jedini protivkandidat je, kako navode, kandidat DPS-a.

"DPS je svojim političkim djelovanjem osiromašio većinu građana a obogatio uzak krug privilegovanih pojedinaca.

Mi cijenimo gdina Bojanića ali u obavezi smo prema građanima da kažemo da se ne slažemo sa njegovim političkim stavovima i činjenicom da su ti stavovi najbliži politici DF-a.

Grubi i neodmjereni napadi gdina Adžića ne mogu zamagliti iznenađenje građanima i biračima URE kako je moguće da im je politika DF-a bliža od zalaganja gđe Vuksanović za građanske i evropske vrijednosti", zaključuje u saopštenju.

Komentari: 6

"nezavisni intelektualac"

12. 03. 2018 - 08:49

Ovo je sve proizvod Bečićeve višemjesečne igranke(opstrukcije) da naturi sebe kao lidera opozicije ali mu je Front briljantno doskočio i upakovao svog kandidata...SDP vodi principijelnupolitiku a Bečić je instruirao Dritana da "udari" na SDP za protivuslugu koalicione saradnje na predstojećem lokalnim izborima. SDP je rekao da će povući svog kandidata ako opozicija izađe sa nestranačkom opozicionom ličnošću, Bojanić to nije i ne može biti. SDP treba da nastavi na ovoj poziciji, protiv pohare države ali i protiv politike koja je suprotna evro-atlanskim integracijama...
Vanja vulic

12. 03. 2018 - 11:30

O cemu Vi to uz duzno postovanje,SDP,stranka koja ne moze napuniti jefan autobus,pa valjda bi gradjani CG to prepoznali za ovoliko godina njihovog djelovanja na pol. Sceni.
Vanja vulic

12. 03. 2018 - 11:30

O cemu Vi to uz duzno postovanje,SDP,stranka koja ne moze napuniti jefan autobus,pa valjda bi gradjani CG to prepoznali za ovoliko godina njihovog djelovanja na pol. Sceni.
Freeman

12. 03. 2018 - 09:20

Gospodine Vujoviću nije korektno tražiti zamjerke g.Bojaniću na način kako Vi to činite.Mislim da je mnogo korektnije da ste kazali da ne povlačite kandidaturu g.Viksanović jer je predlog za zajedničkog kandidata prekasno došao.I odmah ste trebali saopštiti da će SDP u drugom krugu dati podršku opozicionom kandidatu koji uđe u drugi krug koji je izvjestan zbog više kandidata.
neka coce

12. 03. 2018 - 11:20

Bili ste konstituent DPS/a 18.godina,podrzavali ste skoro dvije decenije poharu kakva nije zapamcena na ovim prostorima,zato tisina,radite sto vi je drago,ali ne mjesajte zabe i baba.
Lupetanje

12. 03. 2018 - 11:36

"Draginja Vuksanović je kandidat građanske Crne Gore..." Koliko ja znam Draginja je kandidat SDP-a i nikoga više. A to što vi umišljate i mislite da možete zavarati Crnogorsko biračko tijelo, da preko vas glasa za kandidata DPS-a, to je druga stvar. Bojanić neće pričati o partizanima i četnicima, već o bogatim pljačkašima i siromašnima u Crnoj Gori. Ta opasna podjela se maskira sa podjelom na nacionalnoj osnovi. To sa Bojanićem, kao kandidatom postaje pase priča.
Novi komentar