Sjutra prezentacija programa Kulturne rute Savjeta Evrope

Program “Kulturne rute Savjeta Evrope” biće predstavljen sjutra, 13. marta u 9:30 sati, u hotelu Centre Ville u Podgorici.
Objavljeno: 12. 03. 2018 - 11:02 Promjenite veličinu teksta: A A A

Događaj koji organizuje Ministarstvo kulture u saradnji sa Savjetom Evrope i Evropskim institutom za kulturne rute otvoriće ministar kulture Aleksandar Bogdanović.

Na prezentaciji će, na temu kulturnog turizma, ali i predstavljanja pojedinačnih kulturnih ruta koje su dobile sertifikat Savjeta Evrope govoriti Aleksandar Dajković, generalni direktor Direktorata za kulturnu baštinu Ministarstva kulture, Stefano Dominioni, direktor Evropskog instituta za kulturne rute i izvršni sekretar proširenog parcijalnog sporazuma o Kulturnim rutama, Emanuela Panke, Kulturna ruta “Inter Vitis”, Vladan Đuričković, Bojan Bracanović, “13. jul Plantaže”, Olga Mezeridou, Kulturna ruta maslinovog drveta i Davor Ćorić, nacionalni konsultant UNIDO.

Nakon prezentacije biće potpisani sporazumi o partnerstvu između Evropskog instituta za kulturne rute i Univerziteta Crne Gore i Univerziteta Donja Gorica, sa ciljem jačanja saradnje u oblasti kulturnog turizma i upravljanja kulturnom baštinom.

Inicijativa Kulturne rute Savjeta Evrope uspostavljena je 1987. godine sa ciljem jačanja saradnje u oblasti kulturnog turizma. Održivi razvoj, socijalna kohezija, značaj evropskog jedinstva, istorije i kulture i otkrivanje manje poznatih destinacija kroz turističku promociju, glavne su ideje ovog programa.

Crna Gora se 2011. godine pridružila Proširenom parcijalnom sporazumu (EPA) programa Kulturne rute, što je omogućilo nacionalnim institucijama i organizacijama da se kroz saradnju sa partnerima iz Evrope uključe u ovaj program.

Komentari: 0

Novi komentar