Zbog prebijanja Mija Martinovića

Zejaku i Grguroviću po godinu i pet mjeseci robije

Sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Nada Rabrenović izrekla je danas pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) Goranu Zejaku i Boru Grguroviću kaznu zatvora od godinu i pet mjeseci zbog prebijanja Milorada Mija Martinovića 24. oktobra 2015. godine, nakon protesta Demokratskog fronta.
Objavljeno: 12. 03. 2018 - 13:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tužiteljka Danka Ivanović-Ćerić je u završnim riječima tražila da se optuženima izrekne stroža kazna zatvora jer bi drugačija odluka bila opasna po društvo.

Isto je zahtijevao i Martinovićev advokat Velibor Marković, dok je branilac optuženih Zdravko Begović tražio oslobađajuću presudu.

Optuženi Grgurović i Zejak su ponovili da nisu prekoračili službena ovlašćenja i da su 24. oktobra radili u skladu sa zakonom i pravilima službe.

Istom presudom Grgurević i Zejak oslobođeni su optužbi za oštećenje Martinovićevog automobila zbog nedostatka dokaza.  

Postupak protiv Grgurovića i Zejaka počeo je u Osnovnom sudu u martu 2016. Martinovića je više pripadnika SAJ-a brutalno pretuklo 24. oktobra 2015, nakon razbijanja protesta DF-a.

Branilac optuženih Zdravko Begović najavio je da će se žaliti na presudu. 

 

Komentari: 9

CiNick

12. 03. 2018 - 14:27

Svako krsenje zakona treba sankcionisat. Pa i ako je rijec o M.Martinovicu, a ne samo o policajcima. Jer, jasno je bilo da je receni Martinovic izprovocirao reakciju policije.
Bodin

12. 03. 2018 - 14:42

Podji sjutra do Osnovnog suda i saopšti im saznanja do kojih si došao.. traži dopunu dokaznog materijala
So far so good

12. 03. 2018 - 19:51

Sad Mijo, okuražen efikasnošću tužilaštva i sudstva prema policiji, podji u neku drugu drzavu i zaleći se u kordone policije, psuj, nasilnicki se ponasaj i sl pa ces brzo vidjeti i osjetiti sta znaci zqkon i drzava koja se stiti od takvih kao ti a brine o onima koji izlazu svoj zivot opasnosti da bi funkcionisala u svom punom obimu i značenju. Razne NVO, razni tzv savjeti za građansku kontrolu, razni dušebrižnici za ljudska prava i demokratiju, pojedini mediji i novinari ce ubrzo na ulicama, lokalima, poslu, saobraćaju, ispred svojih domova, pa možda čak i u njima, vidjeti rezultate svojih nevjerovatnih harangi i napada na policiju kad osokoljeni kriminalci i razna ološ počne da sprovodi svoju "demokratiju" u praksi. Mijo je za to nagrađen od države i ona je dala priomjer da se to isplati raditi ... nekažnjeno, naravno. Kad se napadaju, tuku i vrijeđaju policajci - onda tužilaštvo i sudstvo "mudro" ćuti i kopa kako da nađe nešta protiv policije i kazni ih.
premalo

12. 03. 2018 - 15:05

Malo su dobili al opet dobro da se takvi vandali ne mogu vratiti u policiju. OK ako je Martinovic kriv ali nije dzip da ga onako divljacki demoliraju a narod mora od poreza placati . Sramotno je i opd kolega da su sami ispali zrtveni jarci iako je ucestvovalo par desetina policajaca
samo

13. 03. 2018 - 02:24

sanjaj ti lepi. prvo, zalice se na presudu, drugo nece lezat ni 6 mjeseci. i trece dje si ti vidio dzip srece ti. ni pogledao nisi snimak a lupas ko maksim
satisfaktion

12. 03. 2018 - 15:07

Mora se jednom prekinuti sa samojusticijom u Policiji a to moze samo kaznjavanjem onih koji prekorace ovlascenja .
svjedok saradnik

12. 03. 2018 - 15:45

Ima sad svako mobilni pa sporne situacije treba obavezno snimati jer ako nemas dokaz oni pisu i sto jeste i sto nije a uglavnom u svoju korist . To ce ih naucit da se drze istine .
ROVCANIN

12. 03. 2018 - 17:19

U zemljama zapadne demokratije,za proboj kolima,kordona policije,napadac bi,u ovom slucaju Martinovic, dobio sigurno 500 kursuma raznih kalibara.
4408

12. 03. 2018 - 18:45

Vazda su Rovčani bili na strani slabijeg.
Novi komentar