Šapić na Tviteru

Godinama bio 'izdajnik', a onda odjednom postao 'Zoran'

Predsjednik Opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić naveo je na Tviteru da je ubijeni srpski premijer Zoran Đinđić preko noći, kako kaže, “od najgoreg kriminalca postao Zoran”.
Objavljeno: 12. 03. 2018 - 22:38 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Đinđić, godinama etiketiran od medija i skoro svih političkih protivnika kao ‘najgori kriminalac i izdajnik’. Pred smrt imao samo 5-6% podrške naroda. Preko noći za sve postaje Zoran, čovjek u koga se svi kunu. Mediji, vlast, opozicija, a cela nacija glasno oplakuje. Srbija”, naveo je Šapić.

Na današnji dan navršava se 15 godina od kada je premijer Srbije i lider Demokratske stranke Zoran Đinđić ubijen ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Zbog organizovanja ubistva premijera na 40 godina zatvora osuđen je bivši komandant "crvenih beretki" Milorad Ulemek, kao i Zvezdan Jovanović koji je neposredni izvršilac ubistva i bivši Ulemekov zamenik.

Politička pozadina ubistva Đinđića još nije otkrivena.

Đinđić je bio prvi premijer Srbije poslije pada režima Slobodana Miloševića 2000. godine i dolaska na vlast Demokratske opozicije Srbije.

Foto: blic.rs

Komentari: 1

=

15. 03. 2018 - 19:25

A nećeš da rečeš da je današnje potomstvo turske raje u Srbiju-kad su otrcali srpstvo uzeli da se zovu pokojnim srpskim narodim Srbije,
Novi komentar