Kompanija The Old Bakery dobila saglasnost glavnog državnog arhitekte za projekat u Dubovici

Stara pekara gradi tri lamele sa 453 stana

 Podgorička kompanija The Old Bakery gradiće u Budvi apartmansko-stambeno-poslovni objekat, na urbanističkoj parceli broj 1, bloka broj 5, u zahvatu DUP-a ,,Dubovica 1“. Kompanija je dobila saglasnost glavnog državnog arhitekte Dušana Vuksanovića na idejno rješenje objekta, koje je uradila budvanska firma Kalos. Investitori su podniljeli zahtjev za davanje saglasnosti 6. februara.
Objavljeno: 13. 03. 2018 - 03:02 Promjenite veličinu teksta: A A A

DESETOSPRATNICA

Ukupna površina ove parcele je 9.516 kvadrata, a maksimalna površina pod objektima 6.754 kvadrata, dok je ukupna bruto građevinska površina objekta 29.500 kvadrata. Objekat je podijeljen na lamele, pri čemu bi lamela A bila najbliža postojećoj ulici na jugu i sastojala bi se od garaže, prizemlja i devet spratova. Uz lamelu A, nastavljaju se dva nivoa ukopanih garaža koji formiraju u potpunosti lamelu B i u njenom produžetku slijedi lamela C koja se sastoji od suterena, dvije garaže, prizemlja i devet spratova.

Ulazi u objekte predviđeni su na prizemnoj etaži. Suterenske etaže predviđene su za garaže, prizemlje za poslovni prostor, dok će na spratovima biti stanovi različite strukture. Objekat je, kako se navodi u projektnom zadatku, projektovan tako da se ne naruši ambijentalna cjelina područja.

Za završnu obrada fasade predviđen je prirodni kamen koji se postavlja lijepljenjem, dok je za određene djelovi predviđena demit fasada. Prema zahtjevu investitora, a zbog veličine i složenosti kompleksa, urađeno je urbanističko rješenje kojim se definiše raspodjela kapaciteta i izgradnja u šest faza.

Prvu fazu čine ukopane garaže svih lamela i prizemlje lamele A koje je definisano kao etaža sa poslovnim prostorima ( jedan nivo ukopane garaže i prizemlje u vidu lokala u lameli A), dva nivoa ukopanih garaža u lameli B kao i podrum (sa namjenom garaža) i dva nivoa ukopanih garaža lamele C. Drugu fazu čini apartmanski objekat koji se sastoji od devet etaža iznad prizemlja lamele A smještenih na zapadnoj strani parcele.

Opširnije u Pobjedi

Komentari: 1

Goran

13. 03. 2018 - 08:01

Da li je neko provjerio imovno i novcano stanje drzavnog glavnog arhitekte , njegove rodbine i prijatelja? Znamo da nije. Omogucili ste jednom covjeku da rijesava sve probleme u zemlji . Mozda je on posten covjek ali tolika moć i odgovornost miriše na korupciju i haos !
Novi komentar