Predsjednik Savjeta RTCG najavljuje da će uskoro zakazati sjednicu ovog tijela

Pavićević: Ako Vladi nije sporan inovirani član 7, nije ni nama

 Radio Televizija Crne Gore uradila je sve što joj je po zakonu pripadalo kada je u pitanju potpisivanje ugovora sa Vladom, a vremena da se otklone nedostaci i dokument potpiše bilo je dovoljno, posebno što se programsko-produkcioni planovi Javnog servisa zasnivaju na programskim obavezama koje su sastavni dio ovog ugovora – rekao je za Pobjedu predsjednik Savjeta Vladimir Pavićević.
Objavljeno: 13. 03. 2018 - 03:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

Više od mjesec nakon što je na sastanku u Ministarstvu kulture usaglašen ovaj dokument, konkretno sporni član 7, Savjet RTCG prošle sedmice izjasnio se o izmjenama tog člana i saglasio se sa njima, izuzev Milana Radovića. Izjašnjavanje je uslijedilo tek pošto je ministar kulture Aleksandar Bogdanović uputio otvoreno pismo Savjetu tražeći da dostave Vladi ugovor kako bi taj dokument ušao u proceduru.

Međutim, umjesto ugovora radnoj grupi Ministarstva kulture u petak je stigao zahtjev da se izjasne o članu 7.

Pobjeda je već objavila da se, kako je kazao naš nezvaničan sagovornik, Vlada neće izjašnjavati o članovima dokumenta pojedinačno, već da čekaju kompletan tekst ugovora.

Kako saznajemo, oni su juče i zvanično odgovorili upravi RTCG i poručili im da pošalju konačanu verziju dokumenta kako se potpisivanje ugovora ne bi prolongiralo.

Opširnije u Pobjedi

Komentari: 1

"Instalacija" SAD i SRN

13. 03. 2018 - 08:43

Pavićević pominje "programsko-produkcijski plan Javnpog servisa...". Jedini plan Pavićevića, Đurovića, tri liderke NVO + Vujović, je nametanje vlasti mimo izborne volje birača, po nalogu ambasada SAD i SR Njemačke. Z arealizaciju te politike zaduženi su medijski mešetari-slijepi poslušnici Kadija, Mićunović, Ćirovićlka, Ramovi. Treba dodati i one dvije, kako kažu iz DF, glupače preko kojih pklasiraju vijesti, Sve to is prikrajka posmatraju i čekaju da ih ambasasd SAD i SRN inatalijavu na vlast Krivokapić, Lukšić, Rakkčević, Abazović...Đoko Orlandić
Novi komentar