Budva: Prosvjetna zajednica povodom otkaza u OŠ ,,Stefan Mitrov Ljubiša“

Tvrde da je učiteljica žrtva političke lojalnosti

– Udruženje Prosvjetna zajednica reagovalo je povodom odluke uprave Osnovne škole ,,Stefan Mitrov Ljubiša“ u Budvi da se učiteljici Svetlani Popović uruči otkaz, navodeći da će joj pružiti svu potrebnu pomoć kako bi dokazala da nije kriva.  
Objavljeno: 13. 03. 2018 - 03:16 Promjenite veličinu teksta: A A A

U obrazloženju otkaza koji je primila 8. marta navedeno je da je Popović ,,teže povrijedila radnu obavezu tako što je prijetila učenicama“.

- Po našem dubokom uvjerenju i po korpusu raznih argumenata i dokaznih činjenica koje smo prikupili, sasvim je nezakonito i nepravedno kažnjena učiteljica koja nije samo ostala bez posla nakon 33 godine radnog staža, nego izvedena na rub srama i diskreditovana na brutalan i krajnje neprimjeren način i to od onih od kojih se to ne očekuje - djece i njihovih roditelja – naveli su iz Prosvjetne zajednice u saopštenju.

PRIJAVA

Roditelji desetogodišnje učenice I. K. prijavili su upravi škole sredinom decembra i policiji da je učiteljica Popović njihovoj kćerki, kojoj ne predaje, prijetila da će je ,,prebiti i odrobijati“. U prijavi su naveli da je ,,uletjela u razred kom ne predaje i pitala - ko je učenica koja ju je sa drugaricom ogovarala“. Povod je to što su djevojčice pričale da se Popović prošle godine tokom ljetnje škole na Žabljaku ,,tukla sa koleginicom i vukla je za kosu“.

Iz Prosvjetne zajednice tvrde da je istina drugačija. Popović je, kažu, na Žabljaku upozoravala kolege da pokažu više odgovornosti, jer postoji realna opasnost po bezbjednost djece prilikom obilaska jezera. Takođe, navode da je razlog neprijateljstva prema učiteljici i nesreća na magistralnom putu prema Žabljaku kada je automobil udario u nezaštićenog dječaka koji je zbog zadobijenih povreda završio u Kliničkom centru u Podgorici.

Opširnije u Pobjedi

Komentari: 0

Novi komentar