Demokrate tvrde

"Falsifikovani i potpisi članova Demokrata"

"Nakon što je preko online aplikacije obezbijeđena mogućnost provjere potpisa podrške predsjedničkim kandidatima, svakome je, konačno, postalo jasno ono što mi govorimo već godinama unazad. A to je da postojeći mehanizam zaštite od falsifikata u ovim slučajevima nije dovoljan. Tačnije, nema ga uopšte. Na stranu to šta o falsifikatorima govori činjenica da su falsifikovali potpise gađana oni koji se bore da dođu na mjesto prvog čovjeka u državi i koji traže da im ti isti građani ukažu svoje povjerenje. Među epidemijom očiglednih falsifikata, koji moraju biti praćeni krivičnom prijavom, obavještavamo javnost da je falsifikovan i veliki broj potpisa funkcionerima i članovima Demokrata – kandidatima za poslanike i odbornike, predsjednicima i članovima opštinskih odbora i članovima Glavnog odbora", saopštile su Demokrate. Njihovo saopštenje prenosimo integralno:
Objavljeno: 13. 03. 2018 - 11:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Tako, predsjedniku Opštinskog odbora Demokrata Plav, Marku Vukoviću, falsifikovan je potpis podrške za predsjedničkog kandidata Vasilija Miličkovića, a članu Glavnog odbora, Đorđiju Rašoviću, falsifikat potpisa je učinjen u korist predsjedničkog kandidata Marka Milačića. U korist predsjedničkog kandidata Vasilija Miličkovića učinjen je falsifikat potpisa i Velička Tomovića, člana GO Demokrata, Ivane Bojović, kandidatkinje za poslanicu i članice Odbora Demokrata Glavnog grada, kao i Aleksandra Kneževića, člana Odbora Demokrata Glavnog grada. To nije sve. Falsifikovali su se potpisi funkcionera Demokrata i u korist Hazbije Kalača, predsjedničkog kandidata. To je urađeno na štetu Ersina Rastodera, odborničkog kandidata Demokrata u Petnjici. Nažalost, spisak funkcionera i članova Demokrata koji prijavljuju falsifikate njihovih potpisa iz sata u sat je sve duži, o čemu ćemo uredno obavještavati javnost.

1

Nakon posljednjih dešavanja i otkrića, neizostavno se nameće nekoliko pitanja.

Zašto je ukinuta odredba o prikupljanju potpisa podrške pred članovima OIK-a? Jasno je – jer je to odgovaralo vladajućoj partiji. Zato što je takva odredba na prethodnim predsjedničkim izborima omogućila da imamo samo dva kandidata – jednog vlasti, jednog opozicije. DPS je zbog toga naravno bila u velikom problemu, pa na kraju čak i izgubila te izbore.

Zašto se u obrascima za podršku predsjedničkih kandidata ne traži obavezno  broj lične karte kao za podršku listama za parlamentarne i lokalne izbore? Kažu da je u Zakonu “slučajno” ostala riječ “ili” (JMBG ili br. lk.) umjesto riječi “i”, pa za predsjedničke izbore broj lične karte nije obavezan. Vidimo sada i zbog čega i zbog koga. Želio se obesmisliti čitav izborni proces predsjedničkih izbora i razvodniti većinska podrška koju kandidat opozicije ima.

2

Zašto je DPS-u cilj da bude što više kandidata i lista? Da iskreni opozicioni kandidati dobiju smiješna finansijska sredstva, jer se predizborni „kolač“ dijeli na jednake djelove. Osim toga, na ovaj način će politički marginalci da zauzmu besplatan medijski prostor na javnim servisima, obesmisliće se sučeljavanja kandidata i zbuniće se i demotivisati opoziciono biračko tijelo.

Da li je problem bilo moguće riješiti? Naravno da jeste. Sav posao bi završilo propisivanje nešto manjeg broja potpisa, ali na obrascima koji bi se ovjeravali kod notara. Vidjeli bi onda koliko bi bilo kandidata, koji zaista zavređuju podršku građana.

Pozivamo nadležno tužilaštvo da tragom informacija koje smo iznijeli bez odlaganja reaguje i procesuira počinioce ovih zloupotreba i krivičnih djela", zaključile su Demokrate.

Komentari: 2

nenad mne

13. 03. 2018 - 12:20

"Da li je problem bilo moguće riješiti? Naravno da jeste. Sav posao bi završilo propisivanje nešto manjeg broja potpisa, ali na obrascima koji bi se ovjeravali kod notara."-Ovako problem rješavaju?Kod notara?-plaća li se to;manji broj potpisa?-najbolje da se potpisi ne skupljaju pa da možete reći kako imate najveću podršku.Spominjete,opet,DPS,a oni u ovoj zabavi,trenutno,ne učestvuju.Svi zajedno ste se usaglasili oko pravila!
CRNOGORSKI 007

13. 03. 2018 - 20:35

Zašto je DPS-u cilj da bude što više kandidata i lista? Da iskreni opozicioni kandidati dobiju smiješna finansijska sredstva, jer se predizborni „kolač“ dijeli na jednake djelove. Osim toga, na ovaj način će politički marginalci da zauzmu besplatan medijski prostor na javnim servisima, obesmisliće se sučeljavanja kandidata i zbuniće se i demotivisati opoziciono biračko tijelo.JESU LI VAS TO RUSI NAUCILI DA NA SVE NACINE DESTABILIZUJETE INSTITUCIJE CG,KRIV VAM DPS STO VI IZ OPOZICIJE SNAMEROM FALCIFIKUJETE POTPISE,A ONDA KRIVA JE VLAST,VIDIM DA STE SE IZGUBILI U SVAKOJAKIM NAMERAMA,SSSSJUTRA CETE IZMISLITI DA SU DRZAVNI UDAR IZVELI OVI IZ DPS I CRNOGORSKI NAROD.SRAM VAS BILO.
Novi komentar