Osumnjičen za zloupotrebu položaja

Bivši inspektor omogućio divlju gradnju

Policija je  podnijela krivičnu prijavu protiv D.Z. (51) iz Herceg Novog, zbog postojanja osnovane sumnje da je zloupotrijebio položaj i omogućio divlju gradnju.
Objavljeno: 13. 03. 2018 - 12:43 Promjenite veličinu teksta: A A A

„On je, kako se sumnja, krivično djelo počinio u vrijeme dok je bio zaposlen u Upravi za inspekcijske poslove na način što je u svojstvu ovlašćenog lica – inspektora zaštite prostora u ovoj Upravi, u više navrata u periodu od 03.11.2016. godine do 29.08.2017. godine, sačinio lažne službene isprave – zapisnike o izvršenom inspekcijskom pregledu u kojima je naveo neistinite podatke vezano za činjenična stanja. Ti neistiniti podaci su se odnosili na kontrolu gradnje objekata od strane više investitora, na području opština Herceg Novi i Tivat. Takođe, krivično djelo je, sumnja se, počinio i na način što nije preduzimao mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a shodno njegovim ovlašćenjima i važećim zakonskim propisima“, saopšteno je iz Uprave policije.

Osumnjičeni D.Z. je na ovaj način, kako se sumnja, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja i nevršenjem svoje službene dužnosti, omogućio investitorima da grade objekte bez prethodno pribavljene građevinske dozvole.

Krivična prijava protiv ovog lica je, nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem, tom tužiocu podnijeta u redovnom postupku.

Komentari: 1

Dan D

13. 03. 2018 - 15:00

A ko dozvoli da se sagrade onolike kuce i objekti u ,,DOBRE VODE ,, pođite sam 1 km camcem od obale Okrenite pogleda prema Dobrim Vodama i dovoljno ce vam biti da se sami udavite od Aritekture i kataklizme sta se ucinilo.
Novi komentar