URA podržala Bojanića: Zajednički kandidat opozicije pobjeđuje DPS

Glavni odbor Građanskog pokreta URA večeras je podržao jedinstvenog opozicionog kandidata Mladena Bojanića, u susret predsjedničkim izborima zakazanim za 15. april.
Objavljeno: 13. 03. 2018 - 19:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

U pokretu URA su još jednom podsjetili da samo “jedinstveni opozicioni kandidat može pobijediti DPS”, ali i da druge opozicione partije moraju voditi računa o opštem interesu, a ne stranačkom rejtingu.

„Kandidaturom Mladena Bojanića za predsjednika ostvarili su se višemjesečni napori Građanskog pokreta URA ka pronalaženju zajedničkog kandidata opozicije. Još jednom pozivamo sve istinske opozicione subjekte u Crnoj Gori, koji su ranije istakli kandidature, da od njih odustanu, čime bi jasno pokazali da im je imperativ pobjeda opozicionog kandidata na predsjedničkim izborima. Svaki drugačiji postupak pokazao bi da im cilj nije smjena DPS-a“, stoji u saopštenju ove stranke.

Glavni odbor je podržao i predlog da novi potpredsjednik Građanskog pokreta URA bude predsjednik cetinjskog odbora Filip Adžić, a novi šef medijskog tima Bojan Jevrić.

Adžić je na posljednjim cetinjskim izborima ostvario najbolji rezultat od svih opozicionih partija, sa preko 15 odsto podrške građana. Važi za jednog od popularnijih funkcionera Građanskog pokreta URA, a odbor koji predvodi ima čak pet odbornika u Skupštini Prijestonice.

Komentari: 13

Zanimljivo

13. 03. 2018 - 19:38

Interesantno je kako je URI blizi najzesci protivnik Nato-a, koji se protiv naseg clanstva borio zesce od vojvode Andrije,nego ona Draginja. Takodje, Bojanica su "porodili" nakon sto je postalo jasno sa nemaju pristojnog zajednickog kandidata. Kucula je neka cusna ura !
Jovan

13. 03. 2018 - 22:45

Ovog antiNATO kadidata ce podrzati nakon URAe i njihov javni servis, a javni servis ce podrzati Ambasade USA i Njemacke. A kamopanju antiNATO kandidata ce finansirati Rusi. U Crnoj Gori su moguca cuda nevidjena !
3.14

13. 03. 2018 - 20:39

IZDAJA!
URA-POZITIVNA

13. 03. 2018 - 21:03

URA misli da će ih podrzati manjine, kako ako podržavaju kandidata protiv NATOa i protiv Drzave Crne Gore. Mislim da je ovo kraj za ovu malu partijicu. Nažalost Dritan povede partiju u SUNOVRAT.
Goga

13. 03. 2018 - 21:42

Od danas nisam vise vas simpatizer , ne mogu vjerovati sta cinite !!!
Na kraju Vijesti

13. 03. 2018 - 22:04

Bojanic bi trebao početi redom, Predsjednik mjesne zajednice, pa redom. Eventualno u drugom životu poslije reinkarnacije da se kandiduje za Predsjednika Opstine, pa treći život, pa četvrti život, a na kraju direktor Vijesti...
Mrziteljima URA

13. 03. 2018 - 23:20

Po rezonu ovih mrzitelja URA-e, Glavni odbor URA-e je večeras trebao donijeti odluku da podrži kandidata DPS-a, i to na neviđeno. Ovo ima samo u Crnoj nam Gori - Bojanić prijetnja NATO-u, Draginja će ih učvrstiti sa 3% i što bismo mi tu eksperimentisali. Ovako nam je prelijepo punih 28 godina. Što bi sada mijenjali bilo što, nego da svi kolektivno pređemo u DPS. Ljudi moji, zante li vi račun do stotine. Ako se hoće promjena i pobjeda opozicionog kandidata, onda je Bojanić jedina moguća dobitna kombinacija.Realnost u Crnoj Gori je da su Demokrate i DF najači i da je bez njih nemoguća misija promjena vlasti.
-

14. 03. 2018 - 01:57

Zasto DPS-a? Moze li bit neko treci ? URA ima pravo na bilo kakav stav , medjutim neka ne prica da je prodrzavna i prozapadna stranka. URA nije podrzala ulazak u NATO. URA je tvrdila da DF ima demokratskih kapaciteta i to nakon oktobra 2016. Opozicija u CG 20 godina nema kapaciteta da ovoj drzavi ponudi bilo sto drugo do srpstvo i antizapadnu politiku. Evo da ti kazem da ce i ovaj put racio preovladati jer postoje prioriteti: - Koji je smisao da neko ko ne zeli ovu drzavu bude na njenom celu? - Ako je drzava krenula putem ostatka Evrope koji je smisao da ima predsjednika Rusofila i zasto bi. Demokratija se ne uci od Rusije a jos manje pravna drzava. - Na kraju ovo je multietnicka drzava pa predsjdnik ne moze biti velikosrbin postavljan od Moskve za svoje anti-NATO zasluge
Gicanje

14. 03. 2018 - 01:59

Ukoliko se zeli smjenjivost vlasti onda je potrebno imati validnu alternativu vlasti, tj one koji su lojalni ovoj i samo ovoj drzavi. Potrebno je imati vlast koja slijedi ovaj kontinent a ne Aziju. To je racio. A sto se tice karakteristicnog gicanja i inata Srba iz Crne Gore, mozete nastaviti.
Momčilo,Pljevlja

14. 03. 2018 - 07:34

Samo neka podržavaju. Neće imati neke posebne koristi od ove "nevladne" organizacije. A Dripan se još jednom potvrdio kao đavolji šegrt.
Sramotni trik Abazovica

14. 03. 2018 - 02:02

Bojanic nije izbor URA ali je URA sramotno preuzela rolu da maskira ciji je kandidat Bojanic pa ga je predlozila. Bojanic je kandidat Moskve jer se dokazao kao lojalan. Prem atome ovdje je kupljeni Abaz odigrao jos jednom sramotnu ulogu Inace, URA je stranka Miška Perovica tj druge familije. URA je prevara za suverenisticko i proevropsko glasacko tijelo.
Cinjenice o URA

14. 03. 2018 - 00:38

URA nikad nije ni bila za NATO. Dritan nije podrzao niti glasao za ulazak u NATO. URA stoji iza sramotnog Rjecnika crnogorskog jezika sa "antifasistom Dražom". Abazovic je izjavio da DF ima demokratske kapacitete i da ce saradjivati sa njima, nakon oktobra 2016-te. Abazovic je 2014-te izjavio da su Srbi u CG ugrozeni. Je li dosta ili cemo i dalje pricati o prodrzavnoj URA?
Mrziteljima URA II

14. 03. 2018 - 09:48

Svi vaši komentari potvrđuju da bježite od činjenica i ezaktnih pokazatelja, kada su predsjednički izbori u pitanju. Takođe pokazuju da ste za zadržavanje postojećeg stanja u kojem caruje: kriminal, korupcija, lupeština, nepotizam, droga se valja po ulica, ubistva i samoubistva, paljenje vozila, siromaštvo i bauljanje po kontejnerima... Što se tiče NATO-a, to je završena stvar, kao i nezavisnost i tu nema teorije da može doći u pitanje, kao i evropski put Crne Gore. Znate vi to dobro. I na kraju pitanje: zar aktuelni predsjednik Crne Gore, koji je na toj funkciji evo punih 15 godina nije bio za referendum o NATO-u, zar nije tražio skaraćivanje himne države Crne Gore? Čujaste li se tada? Đe ste bili?
Novi komentar