Broj citatata veći 31,89 hiljada

Dostignuća istraživača sa Univerziteta Crne Gore (UCG), valorizovana kroz broj citata na Google Scholaru, trenutno iznosi 51,83 hiljade sa 246 registrovanih naloga, što je 31,89 hiljada više nego u julu prošle godine.
Objavljeno: 13. 03. 2018 - 21:28 Promjenite veličinu teksta: A A A

Iz UCG je saopšteno da je u prethodnom izvještaju, koji je bio dostupan u julu prošle godine, Univerzitet bio rangiran na 1.594 poziciji, dok je broj citata iznosio skoro 19,94. 

“Nakon preduzetih aktivnosti na nivou Univerziteta, u cilju povećanja vidljivosti naših istraživača, broj citata istraživača sa UCG je povećan čak 31,89 hiljada, kada se sagleda period od jula prošle godine do marta ove”, navodi se u saopštenju.

UCG se, kako su saopštili njegovi predstavnici, nije našao na listi tokom posljednjeg rangiranja univerziteta po broju Google Scholar citata. 

Prema obrazloženjima koje je UCG dobio od Cybermetricsa, Univerzitet koristi nacionalni ac.me domen, odnosno sve e-mail adrese istraživača pripadaju tom domenu. Cybermetrics taj domen ne može dalje povezivati sa Univerzitetom iz tehničkh razloga.

U skladu sa obrazloženjem UCG bi trebao da koristi poddomen ucg.ac.me domen, kako bi se sve e-mail adrese povezale sa web domenom Univerziteta.

UCG je, kako je objašnjeno, do sada koristio ac.me domen jer je bio tehnički administrator tog nacionalnog akademskog domena.

Komentari: 0

Novi komentar