Prijave predate VDT-u

CDT: 294 građana se žalila na falsifikovanje potpisa

CDT-u je pristiglo više stotina prijava građana koji sumnjaju da su njihovi podaci zloupotrijebljeni za podršku predsjedničkim kandidatima. Danas je do 14 časova obrađeno 200 prijava koje je CDT predao Vrhovnom državnom tužilaštvu (VDT). Ukupan broj predatih prijava do sada je 294, saopšteno je iz CDT-a.
Objavljeno: 14. 03. 2018 - 14:06 Promjenite veličinu teksta: A A A

Dodali su i da se javilo više građana koji su podnijeli prijave, a koje je tužilaštvo danas kontaktiralo. 

CDT pozdravlja brzu reakciju tužilaštva i formiranje predmeta vezanog za prijave građana.  

"Nadamo se da će nastaviti sa odlučnom akcijom i nedvosmosleno utvrditi da li u prikupljanju ličnih podataka i potpisa ima elemenata krivičnog djela. Veliki broj građana nam se javlja ne samo sa zahtjevom da se krivično procesuiraju njihovi slučajevi već i da se njihovi podaci uklone iz baze potpisa. Obavještavamo građane da CDT nije u mogućnosti to da uradi i da se zbog eventualne povrede izbornih prava obrate Državnoj izbornoj komisiji (DIK)",  dodaje se u saopštenju.

Dodaju i da se veliki broj građana  javlja ne samo sa zahtjevom da se krivično procesuiraju njihovi slučajevi već i da se njihovi podaci uklone iz baze potpisa. 
"Obavještavamo građane da CDT nije u mogućnosti to da uradi i da se zbog eventualne povrede izbornih prava obrate Državnoj izbornoj komisiji (DIK)", dodaje se. 

Takođe, razumijemo reakciju i ljutnju pojedinih građana zbog svega što im se desilo, ali im poručujemo da moraju biti strpljivi i sačekati pravni epilog ovog slučaja. Jedini ispravan način da ova situacija bude riješena je kroz odgovarajuće postupke pred državnim organima. Bilo koje druge reakcije građana bi bile neprimjerene. 

Pozivamo građane da nastave da provjeravaju i prijavljuju zloupotrebu ličnih podataka i da zajedničkom akcijom spriječimo da se naši podaci nezakonito koriste.

Komentari: 2

aaaaaa

14. 03. 2018 - 14:33

svi treba da provjere jer ovakvo iskoriscvanje gradjana je sramotno za drzavu!!!!
Mijat

14. 03. 2018 - 18:06

Ovoj anarhijo treba stati na put. Bruka i sramota. Pi
Novi komentar