EPCG - RAČUN

Prosječan februarski račun 38,69 EUR

 Prosječan februarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 38,69 EUR, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).
Objavljeno: 14. 03. 2018 - 16:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Domaćinstva u Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 20,19 EUR, dok je najveća potrošnja u februaru očitana u Tivtu gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 50,36 EUR”, navodi se u saopštenju.

Račun vrijedan preko 150 EUR dobiće 2,1 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 EUR očitana kod 4,22 odsto kupaca.

Domaćinstva su u februaru potrošila 117,81 milion kilovat sati (kWh) električne energije, što je oko osam odsto manje u odnosu na januarsku potrošnju, odnosno 5,7 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom prošlogodišnjeg februara.

“Februarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 52,4 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 180,4 hiljade kupaca”, rekli su iz EPCG.

EPCG je pokrenula akciju Za čist račun, u kojoj se preduzećima koja imaju dug po osnovu utrošene eletrične energije, za početak nudi da 30 odsto duga otplate u narednih 30 mjeseci, u fiksnim mjesečnim ratama.

“Nakon isteka Sporazuma, preduzeća nastavljaju otplatu preostalog duga po istim uslovima”, dodali su iz EPCG.

U akciju se mogu uključiti sva preduzeća koja imaju više od tri neplaćene fakture za utrošenu električnu energiju, bez obzira na visinu dugovanja, uz uslov da plate posljednju fakturu i potpišu Sporazum o realizovanju obaveza po povoljnim uslovima.

Akcija traje do 31. maja.

“Pozivamo preduzeća sa dugom za električnu energiju da iskoriste ovu jedinstvenu priliku. Podsjećamo da potrošači iz ove kategorije, koji nijesu u kategoriji malih kupaca, ukoliko redovno izmiruju svoje obaveze, ostvaruju popust od tri odsto na utrošenu energiju”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 0

Novi komentar