Trump: Izgleda da Rusi stoje iza trovanja Skripalja

Američki predsjednik, Donald Trump, saopštio je da izgleda da Rusija stoji iza napada na bivšeg špijuna Sergeja Skripalja.
Objavljeno: 15. 03. 2018 - 22:48 Promjenite veličinu teksta: A A A

Trump je na konferenciji za novinare u Bijeloj kući, koju je održao sa premijerom Irske Leom Varadkarom, na pitanje da li smatra da ruski predsjednik Vladimir Putin stoji iza napada, odgovorio "izgleda".

“Razgovarao sam sa britanskom premijerkom. To je veoma tužna situacija. Zasigurno izgleda kao da su Rusi iza toga. To je nešto što nikada ne bi trebalo da se desi“, rekao je Trump, prenose agencije.

Trump je to kazao nedugo nakon što je Vašington uveo nove sankcije protiv nekoliko Rusa, zbog navodnog miješanja u američke predsjedničke izbore.

Skripalj i njegova kćerka Julija nađeni su bez svijesti u Solzberiju početkom marta. Oni su i dalje u kritičnom stanju.

Britanija tvrdi da su otrovani nervnim gasom novičokom, koji je sovjetske izrade.

Komentari: 3

Ma kako ?

16. 03. 2018 - 00:21

Nemoguce, evo u Crnoj Gori oko 40% stanovnistva sumnja na Fince i Dance.
" izgleda" nije dokaz

16. 03. 2018 - 15:24

Proticah da se taj nervni gas novicok proizvodio u Kazahstanu valjda . Kad je doslo do raspada SSSRa vlada te sovjetske republike upravo je angazovala Amere da uniste zalihe i fabriku . Zasto nebi mogli biti upravo oni ?
Rezoni iz budzaka

16. 03. 2018 - 15:57

Rusi ne trazi sudske dokazevda nekog okupiraju smakni ili organizuju puch. Srbadija iz CG ima 15 pravdi zavisno na koga se odnosi
Novi komentar