Istraga bez pomaka

Dva mjeseca od ubistva Olivera Ivanovića

Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija pravda" (GI SDP) Oliver Ivanović ubijen je na današnji dan prije dva mjeseca u Kosovskoj Mitrovici.
Objavljeno: 16. 03. 2018 - 08:36 Promjenite veličinu teksta: A A A

Javnost još nije obaviještena dokle se stiglo sa istragom tog zločina, niti šta su uradili istražni organi.

Na Ivanovića je pucano ispred sjedišta Inicijative u Severnoj Mitrovici. 

Slučaj je prije nedjelju dana prešao u nadležnost Specijalnog tužilaštva Kosova koje je tada navelo da je povodom ubistva podnijelo više krivičnih prijava, ali da osumnjičenih nema. 

Tri nedjelje poslije ubistva, dvojica srpskih policajca privedena su u Kosovskoj Mitrovici zbog sumnje da nijesu valjano zaštitili mjesto zločina.

Sumnjičili su ih da su uzeli čauru s mjesta ubistva, i da je nijesu predali zajedno sa drugim dokazima. Nakon isteka pritvora, sud u Mitrovici ih je oslobodio.

 

Komentari: 2

Manda

16. 03. 2018 - 20:49

Živjelo nezavisno KOSOVO!
Freeman

17. 03. 2018 - 09:44

Kosovo nije i nikad neće biti država.To je jedna kriminalna tvorevina u kojoj ni Albanci neće imati nikakvu zaštitu i sigurnost ,a kamoli tamošnji Srbi.Srbija mora da bude čvrsta i odlučna u zaštiti tamošnjih Srba i kulturne baštine naroda i države Srbije.Danas joj je to mnogo lakše jer ima punu podršku sve jače Rusije a takođe i Kine.Amerika i zapad su se odavno opredijelile za razbijanje Srbije i od njih nije noguće očekivati nikakvu pomoć.Vidite kako SAD hoće da formiraju vojsku Kosova iako nemaju ni jedan validan pravni osnov.Očigledno da ovaj region još dugo neće biti stabilan.
Novi komentar