This Is Us, S02 finale: Odbjegli od prošlosti

Završnica je mirisala na loš scenario, ali Tobi i Kejt pobijedili sustrahove i postali sigurni u svoju ljubav. I baš kada pomislite da je sve previše ružičasto, mali skok u budućnost donosi slike daleko od savršenih
Objavljeno: 16. 03. 2018 - 12:07 Promjenite veličinu teksta: A A A

Rendal i Bet, da bi se smirili u momentima kada su pod najvećim stresom, igraju igru „Najgori mogući scenario“. U finalu druge sezone kreatori serije „This Is Us“ žele da i mi zaigramo isto, pretresajući u glavi sve moguće obrte. Četrdeset minuta završnice posloženo je tako da non-stop očekujete da se dogodi nešto loše. A onda onda ispadne da je najveći obrt finala - činjenica da obrta nema!

Priča porodice Pirson zaokružena je prilično „normalno“, ako zanemarimo Dežu koja lomi Rendalovu šoferšajbnubejzbol palicom. Nego, budimo fer – to je ipak daleko od najgoreg mogućeg scenarija koji su Rendal i Bet imali na umu. 

Skok unaprijed

Finale nije donijelo najbolju epizodu sezone, ali bilo je umirujuće baš kao i Kevinova morbidna zdravica. Počelo jeKejtinim snom o proslavi 40 godina braka i obnovi zavjeta Rebeke i Džeka. San je pokazao koliko držanje za prošlost koči Kejt da prigrli budućnost – i uživa sa Tobijem. I naravno, pisci su ga iskoristili da nam još jednom trznu srca prikazujući ostarjelog Džekaprvi put.

Epizoda je sve vrijeme mirisala na scenario „odbjegle mlade“, ali Tobi i Kejt uspjeli su da pobijedestrahovei postali sigurni u svoju ljubav. I baš kada mladoženja poljubi mladu i pomislite da je sve previše ružičasto, mali skok u budućnost donosislike daleko od savršenih. 

Vidimo bezvoljnog Tobija u krevetu. Na prvi pogled, njegovbrak se raspada baš kao prethodni. No, ako ste pažljivo pratili seriju znate da uzrok Tobijeve nesreće nije loš odnos sa Kejt, već depresija. On jeste prikazan u najbeznadežnijem izdanju do sada, ali vidimo da je Kejt kraj njega. To znači da ima i nade.
Isto tako, nade ima i za Kevina. On jeste uznemiren dok sjedi u avionu, držeči Džekovu fotografiju iz Vijetnama – ali nije sam. U društvu je Betine slatke rođake koju je upoznao na svadbi. Kakav par!

Najgori scenario

Mnogo bolniji je uvid u Rendalovu budućnost. Još jednom vidimo samo njega i Tes. Ćerka tužno govori ocu da još nije spremna za posjetu. Ne znamo o kome pričaju, shvatamo samo da je riječ o ženi.

Pravo je vrijeme da zaigramo našu novu omiljenu igru - najgori mogući scenario! Deža mentalno popusti i završi u ludnici? Eni ujeda nekiradioaktivni ljubimaci završavanepokretnau bolnici? Pisci postanu toliki sadisti, da ubiju Bet i pretvore Rendala u novu Rebeku, a njegove tri ćerke u drugu Veliku trojku!?
Sama pomisao na posljednji scenario zaglavljujeknedlu u grlu. Što može da bude gore od toga? Jedino da serija bude otkazana. Srećom, imamo još makar godinu: potvrđeno je snimanje treće sezone. 

02-dzek

Najsrećniji par

Jedan od najljepših momenata u sadašnjosti bio je Kejtin razgovor sa majkom. Rebeka sve vrijeme hoda oko rođene ćerke kao po minskom polju, u strahu da će sopstvenim postojanjem uništiti Kejtino vjenčanje. Kako nam je laknulo kada je Kejt konačno pokazala Rebeki da joj ne stoji na putu, već da je ona – njen put.

Naravno, Džek je jedina osoba koja može da nadmaši ovakav momenat. Kada mala Kejt u prošlosti pita oca može li da se uda za njega, dobija onaj Džekov neodoljivi osmijeh na stranu koji može da izvede samo Majlo Ventimilja. 

Džek kaže: „Jednog danaupoznaćeš nekog ko je jači, ljepši i bolji od mene u društvenim igrama. Udaćeš se za njega. Biće najsrećniji čovjek na planeti.“

Dok gledate Kejt kako hoda ka Tobijuznate da je našla tog nekog. Konačno je spremna da ostavi prošlost i prigrli sreću. I sve zalaske sunca i šetnje pored mora, male korgije koji vrte repovima, pudinge, zajednička oduševljenja knjigama, koncerte na kojima konačno čuju uživo pjesmu koju vole i slušaju godinama... Ima li ljepšeg razloga za buđenje svakog jutra?

Biljana MARTINIĆ

FOTO: tvtime.com / screenshot

Komentari: 0

Novi komentar