Poplave na vidiku

Rijeka Crnojevića: Voda ušla u kuće

Usljed obilnih padavina vodostaj Rijeke Crnojevića raste, voda već ulazi u kuće koje se nalaze u blizini šetališta, javlja Cetinjski list. Kritično je i u Virpazaru i Donjim Murićima.
Objavljeno: 16. 03. 2018 - 15:34 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ako bi kiša nastavila da pada ovim intenzitetom, postoji opasnost da Rijeka poplavi, saopštio je za Radio Cetinje predsjednik MZ “Rijeka Crnojevića” Peđa Ivanović.

 Šetalište je komplet poplavljeno, voda je ušla u pojedine kuće, a očekujemo da će do večeri poplaviti sve kuće na šetalištu. Ljudi se sami organizuju , iseljavaju, prebacuju stvari. Vi ste prvi koji ste pozvali i interesovali se za nas - kazao je on.

Služba za zaštitu i spašavanje obišla je Rijeku Crnojevića, a komandir Peđa Moštrokol nam je saopštio kako je nivo vode neznatno porastao u odnosu na sinoć, te da će pratiti situaciju tokom cijelog dana i večeri.

Mi smo juče bili prisutni tokom cijelog dana na Rijeci Crnojevića. Gospodin Ivanović nije bio prisutan. Mi pratimo razvoj situacije i pomažemo lokalnom stanovništvu - kazao je Moštrokol.

Ekipa službe za zaštitu i spašavanje trenutno obilazi Dodoše i Žabljak Crnojevića.

 U Virpazaru i Donjim Murićima kritično

Predsednik MZ Crmnica Đuro Marković za jedro.me je kazao da je u petak ujutro voda u najnižoj tački u ravni sa površinom trotoara u Virpazaru. Za sada voda nije poplavila objekte, ali ako nastavi rasti nivo Skadarskog jezera polave su neminovne.

"Obišli smo najugroženija mjesta, Virpazar i naselje kod Željezničke stanice. Obavjestili smo stanovništvo da pripreme: plin, kupe baterijske lampe, da imaju zalihe vode za piće, hranu, te da namještaj sa donjih spratova objekata iznesu na gornje nivoe objekata, ili na druga bezbjedna mjesta. Ukoliko bude neophodno evakuisaćemo ugroženo stanovništvo u apartmane Vatrogasne jedinice u Baru. Spremamo palete, ribaarske čizme",  istakao je on.

Takođe, kritično je i u Donjim Murićima.

Voda prodire u turistički kompleks i izletište u Donjim Murićima. Prema riječima vlasnika tog objekta Hasana Muratović nivo vode u Skadarskom jezeru porastao za dva i po metra.

"Ako nivo jezera naraste za još 20 cm što će se sigurno desiti, voda će ući u prostorije. Ispod terase već ulazi voda, a vrlo vjerovatno da će preplaviti i prilazni put. Ne smijemo ni razmišljati šta će se desiti ako dođe do pucanja brane na Drimu u Albaniji. Mislim da će nas zadesiti teže stanje od katastrofalnih poplava iz 2010.godine", kazao je Muratović.

U MZ Ostros za sada stanje pod kontrolom.

"Kiša neprestano pada, ali na sreću poplava nema u Krajini. Nije ugroženo ni mjesto Ckla", potvrdio je Ethem Lika iz MZ Ostros.

Komentari: 2

gumene cizme Mila Jankovica

16. 03. 2018 - 16:18

A zato se ovi oko jezera cesto prezivaju Gazivode ! Nema Mila da im cizme kupuje .Napolju je rosa a ja sam ti bosa .
Rijecanin

16. 03. 2018 - 19:09

Neka mi je vala sve poplavilo samo da oce doc ministar da napravimo selfi ili televizija da me snimu,ljelje .
Novi komentar