Stanić o objavljivanju spiska ljudi koji su tužili državu

DPS će ubrzo krivicu za stanje u društvu prebacivati na vaspitačice u vrtićima

Ovih dana iz Vlade stižu informacije i odluke koje pokazuju da se sistem ubrzano urušava i da je nas ne može ništa iznenaditi od DPS-a i satelitskih partija. Taman što smo od Monstata saznali da građani mogu da žive od 2.06 eura, Zavod za zapošljavanje je u januaru mjesecu izbrisao 5.000 nezaposlenih sa biroa i time “efikasno” smanjio nezaposlenost za 10 odsto u jednom mjesecu, što je svjetski rekord. Juče su, međutim, građani dobili ozbiljan razlog da se zabrinu da li u Vladi ponestaje zdravog razuma, jer je objavljen spisak službenika koje je ova država na razne načine oštetila i koji su svoje pravo tražili pred nadležnim organima ove države, saopštio je portparol Socijaldemokratske partije (SDP) Mirko Stanić.
Objavljeno: 17. 03. 2018 - 11:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

To što nekome nije islaćivan topli obrok, prevoz, prekovremeni rad ili što nije išao na odmor po četiri, pet godina je izgleda, kaže Stanić, puno veći udar na domovinu, nego što je brat premijera zbog greške premijera naplatio 10.500.000 eura navodne štete.

- Glavni grad se nije pridružio gonjenju Miomira Mugoše kojeg je Tužilaštvo okrivilo za zloupotrebu u kojoj je Podgorica oštećena za preko 6.000.000 eura, ali Vlada goni nekog ko je naplatio pošteno zarađenih 85 eura prekovremenim radom. Na stub srama se umjesto nesposobnih ministara, direktora i funkcionera koji su potpisivali garancije za KAP od 126.000.000 eu ili Željezaru od 23.600.000, koje smo platili iz sopstvenog džepa, stavlja portir koji je naplatio 200 eura jer mu je DPS starješina nezakonito umanjio prihode. Na stub srama će medicinske sestre za putne troškove između dva grada, ali neće DPS direktor Zoran Sekulić jer nije sebi pisao odmore, pa sad sam sebe tuži - da bi uzeo nove hiljade eura – kaže Stanić.

Subverzivna poruka Vlade je, smatra on, da su hiljade običnih službenika "neprijatelji države” dok je izgleda za pohvalu postupanje DPS starješina koji su kršili zakone i zbog kojih su službenici branili svoja prava pred nadležnim sudovima.

- Poslije ljekara, umjetnika, NVO aktivista, novinara, opozicionih predstavnika, prosvjetara, kritičara vlasti, sad su “državni neprijatelji” i državni službenici, pa će tim tempom DPS vlada ubrzo krivicu za stanje u društvu prebacivati na vaspitačice u vrtićima. Svi nepošteni i neprijateljski nastrojeni prema državi, osim onih koji su zaradili milione koruptivnim akcijama, namještanjem tendera, berzanskim mahinacijama ili otvorenom pljačkom kao u slučaju drugog čovjeka DPS-a – ističe portparol SDP-a.

Poslije promjena koje će, prema mišljenju Stanića, uslijediti veoma brzo, na stub srama će, dodaje on, oni koji su uništili crnogorsku privredu i proizvodnju, ugasili 60.000 radnih mjesta u proizvodnji, opljačkali Obod, Jugooceaniju, Radoje Dakić, Mješovito, Gornji Ibar, Vukman Krušić, Montenegroekspres, Primorku, Solanu, Taru, Bojanu i stotine sličnih preduzeća.

-  Svi su, slučajno ili ne, danas glavni aktivisti DPS-a i satelitskih partija, a znajući im “lojalnost” na koju se u odluci Vlade pozivaju, red za svjedoka saradnika će biti dug stotinu metara – zaključuje Stanić.

Komentari: 10

Dana

17. 03. 2018 - 13:52

E nista gluplje ne procitah u poslednje vrijeme.
Joco

17. 03. 2018 - 13:52

Sdp partija u izumiranju. Ne znam ni sto se oglasavaju.
Ilija

17. 03. 2018 - 14:25

Samo da nema o postenju ne prica partija koja je zaustavila investitore u CG i na taj nacin ostavila grdajane bez posla?
Kosta

17. 03. 2018 - 14:26

Nasoa se Stanic nesto da prica, nista mu se ovo ne broji ako se ne predsastavi i kaze ko je i sta je!
Milan

17. 03. 2018 - 14:28

Ono sto ne moze Ranko da kaze gradjanima onda Stanica salje, jer lakse je Stankicu pricate ove price iako zna koliko je SDP ostetio budzet CG zbog njihovih visokih standarda, rucko, letova, vecera, tako da Satnicu vidi sta si ti radio prvo i tvoji a ne napadaju druge!
SD ili HIV -Pozitivna

17. 03. 2018 - 18:21

Kako su se raskokodakali ovi kupci glasova od narodnih para -uvlakači DPS-u do ure.A onda će ih napuštiti kao SDP ko im ponudi više-ljigavo do gadosti i primitivizma -piiiiiiihhhhh.Čudim se časnom članstvu DPS-a kako može sa ovim poltronima i paževima.
BODIN

17. 03. 2018 - 19:13

Ajde Staniću ne pričaj sad ćeš reći da je ova vlast podržavala-Miloševića,Šešelja,Arkana,Karađžića,Mladića...da je išla na Dubrovnik-veličala Vukovarski i Srebrnički genocid-pljačkala državu.To je radio za tvoju informaciju SDP i LSCG pitaj građane i ove komentatore na portalu-oni govore i znaju istinu.
OSTAJU IZDAJNICI

17. 03. 2018 - 19:24

A evo ih ponovo. Naucili niske sarkazme od svojih uzora - uglednih parlamentaraca. Samo udrite sa te strane da pomognete ovim cetnicko ruskim nasrtajima za sto jedne rijeci kritike niste imali, no ste im pomagali direktno i indirektno. Ovi cutuci Rankovi ne mogu osjetit da u ovom momentu postoje gore stvari od DPS-a, zato sto im je iznad postjanja CG iznad integracije u Evropu i Zapad, njihov licni interes. Hoce da nas ubjede da je u interesu Crne Gore vlast sa 90% antidrzavnih i anti zapadnih stranaka (ukljucujuci URA)
Samo jedno pitanje

17. 03. 2018 - 20:09

Mozete li nam reci kako ce vlast 90% sastavljena od antidrzavnih i antievropskih stranaka pomoci Crnoj Gori. Nikakve logike niti oslonca u iskustvu do sad nema. Ovo je po prioritetu iznad svega drugog. Da ste se vi pitali danas bi Crnom Gorom vladao DF odnosno oni iznad njih van Crne Gore . Ovo je istina
SDP ocajnici

18. 03. 2018 - 01:09

Kara kako ide brisanje kukija ?
Novi komentar