Predsjedništvo LP

Podržaćemo programski najbližeg kandidata

Predsjedništvo Liberalne partije (LP) usvojilo je Odluku prema kojoj liberali neće imati predsjedničkog kandidata za izbore zakazane 15. aprila. Zbog obesmišljenosti procesa kandidovanja, lažiranja potpisa građana i uskraćivanja prava slobodnog izbora svakom pojedincu ali i drugih tehnickih uslova i okolnosti, donijeta je ovakva Odluka.
Objavljeno: 17. 03. 2018 - 14:28 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Liberalna partija, u prvom redu, traži odgovornost Ustavnog suda koji se mora javno izjasniti o nastalim propustima i neregularnostima. Podsjećamo, Ustavni sud je ranije ukinuo odredbu o davanju potpisa podrške kadidatu ispred OIK, odnosno DIK, koju bi građanin lično potpisao, što je dovelo do haosa i mnogo nejasnoća i kršenja prava građana, jer je jasno da kod dijela crnogorskih političara ne postoji moralno-politička odgovornost – navodi se u saopštenju LP.

Nakon isteka roka za predaju kandidatura za šefa države, u narednim danima i najkraćem roku, Predsjedništvo LP če, kako kažu iz te stranke, preporučiti Glavnom odboru da eventualno podrži onog predsjednickog kandidata čija su programska,strateska i državna opredjeljenja bliska ideji slobodnog društva i programu Liberalne partije.

Komentari: 3

Nick

17. 03. 2018 - 14:57

Liberali uvjek uz svoju Crnu Goru.Jedini od političkih partija koji su preksinoć ,čitavo rukovodstvo,prisustvovali u Podgorici velikoj pobjedi Crne Gore,okupljanju potpisnika Peticije za vraćanje crkvene imovine,Amanetu.Zadivili su me nanovo.
Nino

17. 03. 2018 - 16:28

E ovo je ključni momenat! Svi smo čekali da nam Andrija saopšti koga će podržati,što će biti ključno u izborima.
Hahaha

17. 03. 2018 - 17:02

Čega ćete vi da podržite, koliko vas ima sa vozačem kombija?
Novi komentar