Posljednji udarac za najmlađu milijarderku, prevarantkinju

Do nedavno najmlađa milijarderka na svijetu sada je „teška“ nula dolara i morala je da se nagodi kako bi izbjegla zatvor.
Objavljeno: 17. 03. 2018 - 17:56 Promjenite veličinu teksta: A A A

Elizabet Holms postigla je nagodbu i sada je jasna budućnost njene kompanije Teranos i navodno, revolucionarnog načina otkrivanja bolesti iz jedne kapi krvi kojom se Holmsova proslavila.

Elizabet više neće moći da kontroliše kompaniju i biće kažnjena sa 500.000 dolara.

Ne samo da je „naduvala“ mogućnosti svog medicinskog otkrića, Holmsova je lagala i o tome kako njene proizvode koristi američka vojska u Avganistanu.

Zaradu od preko 700 miliona dolara Holms je zaradila prevarom, ali otkako je otkrivena prevara, njeno carstvo se raspalo, zatvorila je laboratorije i podijelila stotine otkaza.

Podignuta je optužnica i protiv nje i protiv predsjednika kompanije Rameš. Njih dvoje su, navodi se, svjesno obmanjivali javnost, investitore i korisnike o mogućnostima tehnologije, zaradi i načinu poslovanja kompanije.

Njen posljednji tvit bio je 2015. godine, i jasno je kako je posljednji udarac ne samo njoj, već i kompaniji.

„Uspjeh nije rezultat spontanog zapaljivanja, morate sami sebe da zapalite kako biste bili sigurni da ćete da uspijete“, rekla je ona te 2015. kada je bila na vrhu slave.

 

Komentari: 0

Novi komentar