Pajović: Da Vodovod nije investitor, radovi ne bi započeli

Saopštenjem u vezi sa završetkom radova ugovorenih sa AD “Jedinstvo” iz Užica oglasilo se danas preduzeće DOO Vodovod i kanalizacija. U dopisu medijima kojeg potpisuje izvršni direktor mr Zoran Pajović se kaže:


Objavljeno: 17. 03. 2018 - 18:39 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Projekat unaprijeđenja vodovodnog i kanalizacionog sistema na području naše opštine započet je sada već davne 2007 godine. Cilj projekta je da se kroz trajno funkcionisanje sistema vodosnabdijevanja i poboljšanje sistema odvođenja otpadnih voda obezbijedi snabdijevanje naših građana kvalitetnom vodom za piće tokom cijele godine, kao i da se istovremeno zaštiti životna sredina i time poboljšaju uslovi za razvoj turizma.
 
Svi radovi predviđeni projektom se u najvećem dijelu finansiraju iz kredita kojim se Opština Bar na osnovu odluke Skupštine Opštine zadužila preko Vlade Crne Gore kod njemačke KFW Banke, a veoma malim dijelom i iz sopstvenih sredstava naše Opštine.
 
Sve poslove investitora tih radova vršilo je Javno preduzeće, odnosno sada DOO “Vodovod i kanalizacija Bar”. Za radove koji su upravo završeni ili se završavaju ovih dana, uključujući i radove u Beogradskoj ulici, kao i u svakoj drugoj ulici u kojoj se ovi radovi izvode, ovo privredno društvo je 2015. godine zaključilo ugovor o njihovom izvođenju sa AD ‘Jedinstvo’ iz Užica, kao tada najpovoljnijim izvođačem.
 
Što se tiče izgradnje vodovodne infrastrukture za naselje Sveti Ivan, uključujući tu i prepumpnu stanicu Volujica sa potisnim cjevovodom, kao i radove na poboljšanju vodosnabdijevanja Zaljeva, Polja, Male Volujice, upravo je u toku potpisivanje aneksa ugovora izmedju doo ‘Vodovod i kanalizacija Bar’ i  AD ‘Jedinstvo’ iz Užica koji su ova privredna društva zaključila 2015. godine. Dakle, i za ove radove sve poslove investitora vršiće DOO ‘Vodovod i kanalizacija Bar’. To će omogućiti da svi ti radovi započnu i da se završe u toku ove godine.
 
Da ‘Vodovod i kanalizacija Bar’ doo nije prihvatila da vrši poslove investitora izvođenja tih radova, više se nego izvjesno ovi radovi ne bi mogli ni započeti u ovoj godini. Međutim, doo ‘Vodovod i kanalizacija Bar’ je izgradnju sistema vodosnabdijevanja za naselja Zaljevo, Polje, Sv. Ivan i Mala Volujica ocijenila kao važan projekat, čije je rješavanje bilo visoko na listi prioriteta ovog privrednog društva.
 
S obzirom da se u konkretnom slučaju u suštini ipak radi o izvršavanju odluka i planova koji je donijela Skupština opštine Bar, ostavljamo da građani sami procijene da li se ovdje radi o veoma ozbiljnom, sveobuhvatnom i finansijski nadasve vrlo zahtjevnom projektu čija je realizacija započela još 2007. godine, donošenjem prve odluke SO Bar o njenom zaduženju , ili o ispunjenju još jednog predizbornog obećanja.
 
Ovo iz razloga što rezultati koalicije političkih partija za vrijeme zajedničkog vršenja vlasti mogu biti samo rezultat svih koalicionih partnera, a ne samo jednog od njih. 

Komentari: 1

Kralj

17. 03. 2018 - 19:07

Zoki ti si najbolji primjer kako se profitira preko partije.Od taksiste divljeg dje dodje.....
Novi komentar