Osuđuju napad na ljekara iz Bara

Ministarstvo zdravlja: U najkraćem roku procesuirati počinioce napada

Ministarstvo zdravlja najoštrije osudjuje  napad na ljekara Tomislava Mikovića, koji je 14.03.2018.godine brutalno napadnut prilikom obavljanja  profesionalne intervencije kod Doma učenika u Baru, saopštili su.
Objavljeno: 17. 03. 2018 - 19:04 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Nedopustivo je da zdravstveni radnici, koji obavljaju izuzetno težak i odgovoran posao, gotovo svakodnevno budu izloženi napadima, uvredama i fizičkim nasrtajima nesavjesnih pojedinaca.  Budući da se ovakvi incidenti sve češće događaju i da smo svjedoci nepoštovanja  izuzetno teške i odgovorne ljekarske profesije, pozivamo policiju i tužilastvo da u najkarćem roku  preduzmu sve zakonom raspoložive mjere kako bi počinioci ovih djela bili procesuirani”, dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo zdravlja će zaštitili lični i profesionalni dignitet i obezbijedili sigurnost na radnom mjestu svih zaposlenih u zdravstvenom sistemu Crne Gore.

“Kategorično i odlučno ćemo se boriti da svi zdravstveni radnici budu zaštićeni u svakom smislu,  ali u toj borbi nam je neophodna  pomoć cjelokupnog društva, od odgovornih  institucija do građana kao krajnjih korisnika zdravstvenih usluga. Cilj nam je da se ove nemile scene više nikada ne ponove i da se zdravstvenim radnicima omogući da dostojanstveno žive i profesionalno i kvalitetno obavljaju svoj posao, za dobrobit svih građana”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 0

Novi komentar