Arhivski izvori demantuju priču o navodnoj surovoj likvidaciji

Zarobljeni u Gatačkom srezu i javno strijeljani

Ovih dana u pojedinim štampanim medijima čitamo tekstove koji ekskluzivno saopštavaju o otkriću jama na području Gornjeg Polja u Nikšiću, u koje su navodno bacani pripadnici četničkog pokreta nakon svirepog ubijanja od strane partizana.
Objavljeno: 18. 03. 2018 - 06:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Njih su, kako se navodi, macom ubijali komunisti, a potom ih bacali u jamu zvanu Kotor. U jednom od novinskih tekstova, koji se bavi ovim otkrićem, navedeno je da su Minja Višnjić i njegov sin Momčilo Višnjić, kao pripadnici četničkog pokreta, ubijeni i bačeni u jamu Kotor. „Višnjić Đokov Milisav Minja, ubijen je od partizana 24. februara 1942. godine u Gornjem Polju i bačen u Kotor jamu“.

„Višnjić Milisavov Momčilo, ubijen od partizana 24. februara 1942. godine u Gornjem Polju skupa sa ocem Milisavom Minjom i bačen u Kotor jamu“. Ovakve tvrdnje upućuju na dva zaključka: da su istraživači ovih događanja raspolagali novim izvorima, koji do sada nijesu poznati naučnoj i široj javnosti, ili postojeće izvore citiraju netačno. U cilju saopštavanja istorijske istine, objavljujemo dokumenta koja svjedoče o načinu likvidacije dvojice Višnjića.

Dokumenta se nalaze u Državnom arhivu, AO za istoriju radničkog pokreta u Podgorici, arhivska zbirka NOP, IV3a-24/ 42; IV3b-16/42. Štab Nikšićkog narodno-oslslobodilačkog partizanskog odreda, 25. februara 1942. godine, izvještava Savu Kovačevića, tada komandanta Operativnog štaba za Hercegovinu, o prilikama na teritoriji Nikšićkog sreza. Između ostalog, u izvještaju se navodi da su 24. februara 1942. godine javno strijeljani pripadnici četničkog pokreta Minja Višnjić i njegov sin Momčilo. „Juče smo javno strijeljali majora i poznatog četnika, slugu svih reakcionarnih jugoslovenskih režima i razbijača narodne borbe Minju Višnjića i njegova sina Momčila, poznatog ljotićevca, a sada razbijača narodno-oslobodilačke borbe. Minju i njegova sina uhvatili su partizani našeg Odreda koji operišu u Gatačkom srezu“. O strijeljanju Minje Višnjića i njegovog sina Momčila govori se i u Saopštenju od 26. 2. 1942. godine, koje je izdao Štab Nikšićkog narodnooslobodilačkog partizanskog odreda. Nakon saznanja da su Minja i Momčilo Višnjić zarobljeni od strane partizana, u Štab Nikšićkog narodno-oslobodilačkog partizanskog odreda stiglo je prijeteće pismo koje potpisuje Komanda nacionalnog pokreta. „Saznali smo da se u vašim rukama nalaze Minja i njegov sin Momo Višnjić, te da iste namjeravate kao nacionaliste ubiti.

Ovim vam poručujemo da gore navedenu dvojicu u roku od 48 sati pošaljete zdrave i žive u Nikšić, jer će u protivnom biti, nakon postavljenog roka, ubijeno 20 (dvadeset) vaših drugova komunista i vaših porodica, među kojima se nalazi i Radosav Kovačević, rođeni brat Save Kovačevića (Mizare), sa familijom, a koji se već nalazi u našim rukama. GORNJI ROK JE NEPREKORAČIV. Nikšić, 24. februara 1942. god.- 8 sati prije podne. KOMANDA NACIONALNOG POKRETA Na ovaj ultimatum, iz Štaba Nikšićkog narodno-oslobodilačkog partizanskog odreda, Komandi nacionalnog pokreta upućen je odgovor sljedeće sadržine: NACIONALNIM I NARODNIM IZDAJICAMA NIKŠIĆ (Odmah do italijanske komande) Vama, narodnim izrodima, špijunima, gadnim slugerinama i ližisahanima krvavog fašističkog okupatora, kao odgovor na vaše pismo poručujemo, da će te svi, koliko kod vas ima doživjeti sudbinu narodnog izdajnika i sluge okupatora Minje Višnjića i njegovog sina i mnogih drugih do sada uništenih narodnih izdajnika od herojske narodno-oslobodilačke partizanske vojske. Nije daleko dan kada će vas, prodane kurve, zajedno sa vašim fašističkim poslodavcima nestati sa lica zemlje. Od vas narod ne očekuje ništa drugo sem podlo izdajstvo koje svakodnevno vršite prema našem viteškom narodu a u korist fašističkih pljačkaša i razbojnika i to sve za sitne mrvice koje vam bacaju kao psima sa njihove krvave trpeze.

Naš viteški narod i njegova herojska partizanska vojska ne plaše se vas, sluge, još gorih pasa Kočija i Pircija Birolija. Narod zna da je oružje sa kojim ubijate nevino stanovništvo, oružje okupatora u vašim gadnim špijunskim rukama. CRVENA ARMIJA JE S NAMA-POBJEDA ĆE BITI NAŠA SMRT FAŠIZMU-SLOBODA NARODU 26- II-42.g. Iz Štaba Nikšićkog narodno-oslobodilačkog partizanskog odreda.

Komentari: 52

Dan D

18. 03. 2018 - 07:21

Sve pohvale za KAMANDANTA KOVAČEVICA SAVU .
Taray

18. 03. 2018 - 08:45

I, na kraju, ovi Višnjići su pobijeni i bačeni u jamu ,,Kotor"?! Ne.vidim sta ste htjeli sa ovim tekstom, osim da prikazete mržnju koja provijava iz ove pisanije komunističke. Dobro je samo što nijeste izbrisali ovaj poklič nai kraju i priznanje ruskoj vojsci.
Mizara

18. 03. 2018 - 10:18

Kraj teksta sa i bez Rusa, ne mijenja suštinu... idajnici... tačka.
ISTINA ZIVA

18. 03. 2018 - 12:04

Istina da su pobijeni na pravdi boga ali nijesu baceni u jamu kotor vec su zakopani na mjestu strelista a 1970 kosti su im prenesene i sahranjene na seockom groblju u Visnjica Dolu dje im je podignut spomenik!
@ za taray

18. 03. 2018 - 19:13

MOlim te da mi objasnis tako pametan i obrazovan a nadasve si rodoljub to vidim kako su trebali da posalju Visnjice u Niksic a tamo su Italijani.Pa ako znamo da su CETNICI BORCI ZA SLOBODU njih bi Italijani strijeljali.Ili nijesu bili borci za slobodu nego tacno ono sto im je i odgovorio Sava.Sramotu tvojih predaka necu i ne mogu ja da nosim kolko god nas Pipun mirio.Sramio bih se da nisu a jesu mi svi sa obije strane bili PRIPADNICI CETRVTE POBJEDNICKE VOJSKE PLANETE.AMERI,RUSI,ENGLEZI I KO JOS ISPRED NAS.SLOBODA NARODU SRAMOTA CETNICIMA!!!
Fika

18. 03. 2018 - 21:43

Sramnih je odluka i postupaka imao mizara!
Nikola

18. 03. 2018 - 07:54

Nisam jos vidio Pobjedu. Ali sam siguran da je autor ovog teksta Jadranka Selhanovic, najbolji poznavalac arhivskih dokumenata ratnog i socijalistickog perioda. Bravo Jadranka.
montenegro100%

18. 03. 2018 - 23:59

Ako je autorka Jadranka Selhanovic,onda sam siguran da je tekst i vjerodostojnost istog 100% tacna jer sam citao neke njene tekstove koji su odraz i lice pravog profesionalca-arhiviste lisene politikanske oblande. Na kraju slucajno mi je i poznato iz kakve familije dolazi a posebno ko joj je bio otac,tako da bi sve drugo osim u superlativu bilo potpuno iznenadjenje. Hvala Vam Jadranka na vasem radu koji baca svijetlo na nasu proslost koju ne smijemo tumaciti osim profesionalno i strucno kako vi to i cinite.
dt

18. 03. 2018 - 08:04

...i...?
Mišo

18. 03. 2018 - 08:33

I, dokumentovano ti je da nikakvih zločina nije bilo. Streljani su zločinci a tvoji su ubijali nedužne civile. Kako bi to bilo korisno za čovečanstvo, Evropu, Balkan, posebno Jugoslaviju i njene narode kada bi opet bilo tako. Lično, ako šta pokušaju u Crnoj Gori, za nas ostale je kasno, eto mene u tamo sa visoko podignutom crvenom zastavom. Pa se ti i dalje pitaj.
partizansko srce

18. 03. 2018 - 08:06

isti odgovor bih im uputio i danas
Dan D

18. 03. 2018 - 08:28

Tada je trebalo četništvo zatrijeti u srż , Pa bi danas živjeli u miru
zenevska konvencija

18. 03. 2018 - 08:35

Zato sto smo bili divlja stoka istrijebili smo se medju sobom a vidim ni dans nijesmo bolji .Okupator je tu imao lak posao . Za Savu svi kazu da je bio totalna budala i da bi ga morali jednako ubiti njegovi da nije poginuo (ubijo ga drug vodja) . Poznata su ta lijeva komunisticka divljanja po Ercegovini i CG.
Dan D

18. 03. 2018 - 09:02

Zenevska konvencija ,,PA NA TO SE VISE NE SMIJU ,NEGO PODSMIJAVAJU ,, GLUPOSTI ,ZENEVSKU KONVENCIJU I UN treba zabraniti i ukinuti , Stvoriti druge realne KONVENCIJE ,, ZA KOGA VAZE UN i ŽENEVSKA KONVENCIJA ,ZA SAD, za ENGLESKU ,FRANCUSKU ,NEMACKU ,smijeh do suza.
@

18. 03. 2018 - 22:45

eeeeeeeeeeeeeeee nesrecnice.Ti pricas o ZENEVSKOJ KONVENCIJI a pises UBIJO.
Putnik Namernik

18. 03. 2018 - 08:20

Nemojte molim vas više prebijati ovog ..... na mrtvo. Ovo opet Rusi pokušavaju da unesu razdor u Crnu Goru. Hajmo zajedno da gledamo u budućnost i da nam svima bude bolje u Crnoj Gori. E viva vero.
lijeva skretanja

18. 03. 2018 - 09:02

Kazu da su drugovi komunisti bili tolko uprskali stvar terorom u tom delu da se lokâlno stanovnistvo potpuno bilo okrenulo protiv njih. Vidjevsi da su prekardasili drug vodja morao da spasava stvar a Savu prekomanduje .
Adens

18. 03. 2018 - 08:48

Valjda familije znaju gdje su im pobijeni i bačeni najmiliji. Zločina je bilo na svim stranama, a teške zločine su činili i komunisti, pa to ne treba relativizovati i zataškavati.
Rognelaže

19. 03. 2018 - 08:23

"" Zločina je bilo na sve strane"", kaže ljubitelj četnika. Tom floskulom četnici i dan-danas pokušavaju opravdat svoje masovne zločine nad nevinim ili zarobljenim! Tako čak i za hiljade žrtava koje su u genocidnoj želji postrijeljali u Srebrenici nalaze nekakvo njihovo opravdanje Druga njihova floskula glasi: ""A šta su oni nama uradili preee?"" I tako u beskraj. Da je zaista bilo tako kako oni tvrde njih danas nebi bilo, no je učinjen neprostiv propust da oni koji to nikako nijesu zaslužili prežive, pa se danas samorehabilituju ,pa nam d a n a s prijete
roza

18. 03. 2018 - 09:10

Tako brate. Dajte istinu. Dosta je vise povla cenja pred manipulatorima istorijskih cinjenica. Antifasizam je svjetka, civilizacijska tekovina. Selhanovikoj sve cestitke na dosljednosti i objektivnosti. Bravo.
jugo

18. 03. 2018 - 09:28

Ovo je pravo. Dokumenta na vidjelo. Dosta je vise izmisljanja i izvrtanja istorijskih cinjenica. Cetnicki pokret je bio fasisticki i tacka. Promasili su i snosili posljedice koje izdajstvo svudje u svijetu nosi. Svaka cast autoru ko god da je.
HN

18. 03. 2018 - 09:30

Odlican pristup autora teksta. Samo dokumenta i cinjenice, bez komentsra.
PROLETER

18. 03. 2018 - 09:33

Svaka čast za tekst i autora. Samo na ovaj način-orginalnim arhivskim dokumentima možemo tumačiti istoriju a ne kafanskim pričama rekla-kazala
Bata Cuce

18. 03. 2018 - 10:28

Ovoliko nepismenih komentara sve govori.
komunist

18. 03. 2018 - 10:34

I šta sad, hoće li se neko od ovih što krivotvore istoriju javiti? Bravo za Pobjedu što daju prostor za ovakve tekstove
jadran

18. 03. 2018 - 10:43

Svaka cast Pobjedi i Jadranki. Dje ste antifasisti iz drugih medija. Javi te se i pridruzite istini. Izdajstvo nikad nije dobro doslo u CG. Sloboda nema cijenu.
Libero

18. 03. 2018 - 10:56

Cetnik I lazov -to je isto.
Zeko

18. 03. 2018 - 11:08

Prvo su sluzili Beograd,pa Rim pa Berlin. Sad sluze Moskvu. I uvijek im se obijalo o glavu.
Pavle

18. 03. 2018 - 11:36

Tekst je preuzet iz Pobjede. A zasto nijeste napisali ko je autor? Zasluzuje sve pohvale. Svaka cast
ISTINA ZIVA

18. 03. 2018 - 11:59

Minja Visnjic je u tom vaktu bijo jedan od najskolovanih i najuglednih ljudi u Goliji!A sin Moncilo tek djetic od 17-18 godina na pravdi boga su strijeljani ali je istina i da nijesu baceni u jamu zvanu Kotor vec zakopani dje su stijeljani a 1970 godine prenesene su im kosti i sahranjene u Visnjica Dolu Golija dje postoji spomenik!
Rognelaže

19. 03. 2018 - 08:30

Ti što voliš "živu istinu" treba da znaš da u borbi za slobodu zemlje ni jedan protivnik i saradnik fašističkog okupatora ne može bit likvidiran "na pravdi boga" !
ISTINA ZIVA

19. 03. 2018 - 11:54

To ti samo mislis a slabo znas druze pravu istinu ima jos zivih komunista iz tog vremena koji ce ti posvjedociti da su na pravdi bozjoj ubijeni samo zbog hirova ludih pojedinaca!
ISTINA ZIVA

18. 03. 2018 - 12:09

Zarobljeni su u Visnjica dolu Golija !Sraman cin tadasnjeg dijela komunista !
montenegro100%

19. 03. 2018 - 00:05

Ne nego su trebali da ih maze a znamo od koga je Pavle Djurisic dobio kukasti krst kao znak zahvalnosti od strane Hitlera,a jos (ne)poznatije da je Draza Mihajlovic trazio od Ante Pavelica da mu obezbijedi prolaz i prevoz kroz tzv.NDH..BRACA PO KRVI..DO LAKATA
Libero

18. 03. 2018 - 12:10

1943 su P.Djurisic and company u Kolasinu nudili Njemcima da posalju cetnicku jedinicu radi odlaska na istocni front. Njemci su ih odbili znajuci o kakvim se borcima radi. Umjesto toga su ih razoruzali i koristili kao nosace u 5.ofanzivi. Toliko su gospodara promijenili i svaki put "na vr' nosa ".
Roza

18. 03. 2018 - 12:30

Autor teksta je uvažena naučnica Jadranka Selhanovic. Svaki njen tekst je zasnovan na arhivskim dokumentima i po tome je prepoznatljiva. Drži se činjenica i uzdržava od ličnih oprijedeljenja i komentara. Uživajte u njenim knjigama i tekstovima sto i ja činim. Pozdrav za sve.
Zoran V. Raičević

18. 03. 2018 - 13:12

Poštovani, Interesantan je podatak da Guverneru Italije u CG, Pirciju Biroliju nikad nije suđeno u Italiji niti nikad nije procesuiran za ratne zločine u CG (iako je od UN bio proglašen ratnim zločincem) i umro je u Italiji 1960. godone u 84. godini života. Da li to antifašisti u CG znaju ili ne?
Mišo

18. 03. 2018 - 13:56

Nismo Raičeviću imali vremena za Birolija. Četničke bande su ubijale i klale ljude po Jugoslaviji do 1959. godine. Poslednja organizovana grupa tih pijandura, koljača, razvratnika i džeparoša je likvidirana tek 1956. godine na Darmitoru (Medenice i ostali šupci). Pojedinci su se krili do 1959. Jedini objektivno krivac što su se toliko održali je CK KPJ i UDBA zato što su projekovali humani odnos prema porodicvama. Trebalo je sve to rešiti u jednom prolazu, ionako bi banda lagala, ništa se ne bi promenilo. U Srbiji su, što se tiče "žrtava" komunista, OZN i UDB četničke pijandure na čelu sa Drakovićima, Vukom i Danicom, počele od 300.000 "žrtava komunističkog terora" da bi danas 300.000 palo na manje od 10.000 "SUĐENIH I PERESUĐENIH KOLABORACIONSTA I ZLOČINACA". Stoka ti je moj Raičeviću stoka i nikad, ništa više od toga.
Zoran V. Raičević

18. 03. 2018 - 14:23

Da su prebjegli u Italiju, živjeli bi bolje nego vi danas. Tako da nije pravda svuđe ista, a ni poćera! Zavisno đe živimo i koliko nečemu pažnju pokazujemo. Za ilustraciju, Italija i danas ima petokraku kao simbol (Crna Gora je ukinu 1990), ali Pircio nije završio kao četnici, a bio je njihov glavni Komandant i zločinac... ali ćeranje nam je u krvi! Pa zašto da se ne ćeramo!
Mišo

18. 03. 2018 - 19:49

Hiljade SS, četnika, ustaša, fašista i nacista iz raznih zemalja, našlo je utočište u Americi i Britaniji posle rata. Saveznici bez SSSR su procesuirali manje os 1/10.000 nacista u Nemačkoj. Najuporniji četnički saveznici OSS (CIA, Donovan i mc Dowel) su, u cilju nastavljanja rata na Balkanu pomagali i pomažu četnike do današnjih dana. Moguće da se sada malo osvešćuju kad su im bradonje okrenule leđa i stavile se na raspolaganje Putinu. To je jedan od velikih paradoksa danas. Rusija (bivši SSSR) pomaže četnike koji su masovno komunistima urezivali petokraku na čelo pre nego ih zakolju. Danas Amerika malo guši bradolnje a Rusija ih pomaže. Truman je sa istom svrhom posthumno odlikovao Dražu 1948. godine bez obzira na većinsku pro-Ruzveltovsku politiku u SAD. Velika je greška napravljena kada je 12.9.1944. godine objavljena opšta amnestija četnika. Puštali su ih posle rata komunisti u JNA i UDB do čina pukovnika. To nam je i došlo glave krajem 80-tih. Trebalo je sve pokažnjavati.
CRNOGORSKI 007

18. 03. 2018 - 22:31

FANTASTICAN KOMENTAR ,BRAVO.
CRNOGORSKI 007

19. 03. 2018 - 11:02

ZA MISU
Zoran beograd

18. 03. 2018 - 14:21

Drugi svetski rat na prostorima bivše jugoslavije je bio rat do istrebljenja raznih vojnih formacija.
bratstvo jedinstvo

18. 03. 2018 - 16:54

Nikad komunjare nijesu objavile kolko je tacno Njemaca i Talijana poginulo i kolko su od istih stradali domaci Vjerujem da ni 10 % zrtava nijesu izazavani stranim trupama . Sve ostalo je medjusobno klanje . Na lazima i nepravdi sagradjena zemlja se nakon smrti diktatora opet u krvi raspala .
Vasojević-Crnogorac

18. 03. 2018 - 18:17

Za pet godina rata, komunjare su krijući iz šume možda ubile 10-20 Njemaca i Talijana! Moguće, i manje!! Komunjare su rado ubijale svoj narod, za pet godina rata, vjerovatno su pobili u CG pet hiljada svojih Crnogoraca, četnika, zelenaša, činovnika, seljaka! Kada su klasični neprijatelji odstupali, kod Kočevja, Blajburga i Zidanog mosta, komunjare su strijeljali oko 15 hiljada Crnogoraca!! Posle rata, do kraja 1955 god, pobili su još nekoliko hiljada nedužnog naroda, kao: klasnog neprijatelja, domaćeg izdajnika, buržuja, it'd! Komunjare su često ubijale iz čistog zadovoljstva, tek onako, da vide kako izgleda kad nekog ubiju!
montenegro100%

19. 03. 2018 - 00:15

Moj Vasojevicu nece bit da su partizani ubili 10-20 Njemaca. Nego mi kazi koliko jr bilo ofanziva u II sv.ratu protiv koga su vodjene a ko je bio sa Njemcima i Italijanima protiv partizana(Neretva,Sutjeska,Zelengora...).Do sada ne postoji jedan'jedini pisani trag da je vodjena ofanziva okupatora protiv cetnika-cak naprotiv cetnici,ustase,balisti,Rupnikova garda su bili cisti kolaboracionisti i izdajnici.istina moze da te boli,ali je bolja i bol istine nego nego slatkoreciva lakoca lazi!
Rognelaže

19. 03. 2018 - 08:44

Vasojeviću-crnogorče, "iz čistog zadovoljstva" je ubijao, masovno, čak i đecu na majčinim grudima, jedino tvoj "vasojević" Pavle Đurišić i o tome do detalja obavijestio svog vrhovnog komandanta da na sjeveru CG nije ostavio ništa živo!
Komunisti vjeruju u svoje laži

18. 03. 2018 - 19:05

Srpstvo ogrezlo u laži Možda je laž, ipak, najbolje opevao pesnik srpskog propadanja i neumrli “otac nacije”, Dobrica Ćosić. “Mi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno...” Najzad, teško se ne složiti sa Ćosićem kada kaže: “U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.” Za svaku laž, smatrao je poznati pisac i prvi predsednik (1992–1993) Miloševićeve lažne “Jugoslavije” (Srbija i Crna Gora), postoji raison d'être a to je tzv. nacionalni interes!
Komunisti vjeruju u svoje laži

18. 03. 2018 - 19:05

U svom dnevniku Koča Popović je zapisao: “Bašibozluk, bagra i brabonjci ustali da obnove Dušanovo carstvo. Srbi su samo protiv onoga ko bi hteo da ih makar malo opameti, a oduševljeno kliču svakome ko ih još više zaglupljuje, unazađuje i unesrećuje. Žalosno je što su Srbi u civilizacijskom i kulturnom pogledu ostali na nivou na kome su bili pre sto godina. Oni nisu u sukobu sa svetom, već sa samima sobom, vraćajući se na šajkaču i opanak iz kojih su jedva izašli. Bio sam i ostao Srbin, ali nisam bolesna zadribanda i Srbenda. Takvi su izdali i osramotili srpski narod i narugali se njegovoj stvarnoj istoriji.”
CRNOGORSKI 007

18. 03. 2018 - 22:02

Vama, narodnim izrodima, špijunima, gadnim slugerinama i ližisahanima krvavog fašističkog okupatora, kao odgovor na vaše pismo poručujemo, da će te svi, koliko kod vas ima doživjeti sudbinu narodnog izdajnika i sluge okupatora Minje Višnjića i njegovog sina i mnogih drugih do sada uništenih narodnih izdajnika od herojske narodno-oslobodilačke partizanske vojske. Nije daleko dan kada će vas, prodane kurve, zajedno sa vašim fašističkim poslodavcima nestati sa lica zemlje. Od vas narod ne očekuje ništa drugo sem podlo izdajstvo koje svakodnevno vršite prema našem viteškom narodu a u korist fašističkih pljačkaša i razbojnika i to sve za sitne mrvice koje vam bacaju kao psima sa njihove krvave trpeze.BRAVO PARTIZANI NAPRAVILI STE DRZAVU U KOJOJ SMO SRECNO ZIVJELI,TOLIKO STE POTREBNI DANAS ,KAKO BI UCUTKALI OVE AVETI IZ PROSLOSTI.
CRNOGORSKI 007

18. 03. 2018 - 22:08

MOJOJ BABI SU CETNICI UBILI DVA BRATA PRED OCIMA,NIJE STAR U UBISTVU DA JE RIJEC O STRELJANJU ,NO SU DIVLJACI STAVILI RAKLE NA VRATU I MOTKAMA UDARALI ,TAKO DA JE BABA SKUPLJALA DELOVE GLAVE U KECELJI.TO JE NEKAKVA VOJSKA,NEOBRIJANI,PIJANI ,ZAMASCENIH BRADA OD OTETIH GIBANICA.POKRIJTE SE I CUTITE JER NIKO VAS NE DIRA,NE CACKAJTE PO RANAMA.
montenegro100%

19. 03. 2018 - 00:21

Gospodno cetnici i (po)cetnici:NIKADA vam Crna Gora nece zaboraviti da ste joj zabili noz u ledje onda kada je duh ovoga naroda ponosno digao goloruke ruke u borbi zs slobodu.okrvavili ste ruke ubijajuci nevine,a slike cetnika zagrljenih sa okupatorima najbolje o tome govore,ukratko niste samo vi izgubili rat nego i vasa ideologija koji pokusavate da povampirite i retusirate.ukratko:mozete da stavite i ruz za usne na prase..i dalje ce biti prase!
Novi komentar