Demos dao programsku podršku Draginji Vuksanović

Demos je danas dao programsku podršku Draginji Vuksanović, kandidatkinji Socijaldemokratske partije na predsjednikčkim izborima koji će biti održani 15. aprila.
Objavljeno: 18. 03. 2018 - 14:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Iz Demosa su kazali da će nakon razgovora sa Vuksanović i njenog objavljenog programa, i zvanično je podržati za predsjedničkog kandidata.

Demos je, kako su kazali, predlog o kandidaturi Mladena Bojanića, koga su podržali Građanski pokret URA, Demokratski front i Demokrate, primio sa dužnom pažnjom, a odluku o eventualnoj podršci predsjedničkom kandidatu formalizovaće nakon zvanično prihvaćenih kandidatura.

Navodi se da će Demos odluku bazirati na kriterijumima iz započete koordinacije u okviru građanske opozicije koju je ta stranka prihvatila kao javno ozbiljnu demokratsku tvorevinu, van već viđenih na javnoj sceni neiskrenih i prevrtljivih političkih ponašanja.

"Zato će naši kriterijumi prilikom konačnog odlučivanja ostati nepromjenjeni, dakle prevashodno građanski, emancipatorski kojim bismo podrzali ozbiljnog i kompetentnog kandidata koji ne bi bio produžetak jednog političkog kruga već kandidat šire, demokratsko - građanske Crne Gore", kazali su iz Demosa. 

Oni su objasnili da bi kandidat svojim programom, vizijom i ličnim profilom morao da bude izraz i garant jedinstva zemlje a ne podjela, identitetskih ekstremizama i manipulacija u Crnoj Gori.

"Već njenog osmišljenog i suštinskog jedinstva kao bitnog uslova za izgradnju istinski demokratske Crne Gore, koji bi označio kraj vladavine Demokratske partije socijalista", kazali su iz Demosa.

Oni su rekli da se to odnosi jednako na unutrašnjem ali i međunarodnom planu gdje Crna Gora, otvorena za demokratske međunarodne integracije, treba da bude nezavisna i dostojanstvena zemlja bez provincijalno - poltronskih vezivanja za bilo koji centar moći u svijetu.

"Očekujući da će se u viziji i programu Vuksanović potvrditi ovakvi principi i kriterijumi, Demos će nakon razgovora sa kandidatkinjom o tim pitanjima i njenog objavljenog programa, i zvanično podržati univerzitetsku profesoricu Vuksanović za predsjedničkog kandidata", poručili su iz Demosa.

Ta stranka če, kako su kazali u slučaju drugog kruga izbora podržati opozicionog kandidata koji osvoji najviše glasova u prvom krugu.

Komentari: 5

Pele

18. 03. 2018 - 15:43

Stvarno velika podrska,nema sta... Pun minibus...E bjezite,ugasite tu nesrecnu partiju i ne uzimajte novac od drzave za vase gluposti.
Kole

18. 03. 2018 - 17:11

Taman tako. Ne znam cemu ova glupiranja stvarno.
Bond

18. 03. 2018 - 17:12

To ce biti od velikog znacaja za Draginju. Ma dajte bre ne mlatite gluposti.
BODIN

18. 03. 2018 - 21:23

Isto ovako su se uoči pada Miloševića njegove paž pristalice i SPS brat blizanac DPS-a hvalile brojčanošću-pa na vrh glave.Jer ovo je silom ,pritiscima i kupljeno članstvo.
Freeman

19. 03. 2018 - 10:47

Smiješno !.
Novi komentar