Jovićević zatražio da Odbor donese odluke o novčanim kaznama

Knežević bi zbog pet opomena mogao ostati bez pola plate

Generalni sekretar Skupštine Aleksandar Jovićević obavijestio je Administrativni odbor da je Milanu Kneževiću iz DF-a tokom zasijedanja 21. decembra prošle godine, izrečena opomena, kao i da su mu 13. i 14. februara ove godine izrečene po dvije opomene, te je zatražio da Odbor donese odluke o novčanim kaznama za ovog poslanika Fronta. Odbor će o tome odlučivati 20. marta, a Knežević bi, po Poslovniku, zbog pet opomena, izrečenih tokom tri skupštinske sjednice, mogao „ostati“ bez pola plate
Objavljeno: 19. 03. 2018 - 06:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Član 110b Poslovnika predviđa da se poslanik kome je izrečena jedna opomena kažnjava oduzimanjem deset odsto plate. Poslanik kome su u toku iste sjednice izrečene dvije opomene kazniće se oduzimanjem 20 odsto zarade. Kazna Kneževiću, kako je objašnjeno Pobjedi iz Skupštine, realizovala bi se za mjesec u kojem je donijeto rješenje.

To bi bilo prvi put da se primijene nove poslovničke odredbe i da poslanik bude kažnjen zbog neprimjerenih riječi u Skupštini.

Šef poslaničkog kluba DF-a Milutin Đukanović uputio je Administrativnom odboru 21. februara zahtjev da donese rješenje kojim se utvrđuje da on od 24. januara, od kada ima pravo na neplaćeno odsustvo u EPCG, poslaničku funkciju obavlja profesionalno.

- Obraćam vam se sa zahtjevom da poslaničku funkciju ne obavljam profesionalno, već da ostvarujem pravo na razliku zarade od 1. do 23. januara ove godine, imajući u vidu da sam u tom periodu ostvarivao zaradu u Elektroprivredi Crne Gore i da sam bio u obavezi da se javim na rad u EPCG 1. januara ove godine. EPCG mi je, po mom zahtjevu, rješenjem utvrdila pravo na neplaćeno odsustvo, počev od 24. januara ove godine, pa stoga zahtijevam da se od navedenog datuma donese odgovarajuće rješenje kojim se utvrđuje da poslaničkju funkciju obavljam profesionalno – naveo je Đukanović u zahtjevu, u koji je Pobjeda imala uvid. On je tražio od Odbora da donese rješenje o umanjenju njegove februarske plate, u skladu sa obračunom zarade koju je ostvario u EPCG, o čemu je dostavio obračun za januar.

Poslanik DF-a Strahinja Bulajić tražio je od Administrativnog odbora da mu prekine radni odnos u Skupštini i zaključi radnu knjižicu sa datumom 1. mart 2018. godine, radi povratka na prethodno radno mjesto.

Foto: DNP

Komentari: 7

Nema zime!

19. 03. 2018 - 06:44

Sve ce to PUTIN pozlatiti!
Momčilo,Pljevlja

19. 03. 2018 - 08:04

I platiti....
Bel ami

19. 03. 2018 - 10:47

Ako pipun bude cekao Putina, ostace bez hljeba.
Moraca

19. 03. 2018 - 08:13

Dobra vi je ta slika iza vas .
Mirko Bograd

19. 03. 2018 - 08:25

Zašto ovaj čovjek uopšte prima platu, da li zato što pljuje po sopstvenoj državi ili što je dio tima koji vodi specinalni rat protiv države Crne Gore? Nego nije jedini. U Crnoj Gori se nagrađuju ljudi i nacionalnim penzijama sličnog profila , pa nije čudo što i ova gnjida ima neki status i dobija prostor da nešto saopšti javnosti.Ovo je opšta sprdnja i sa državom i narodom!
Ćalasan

19. 03. 2018 - 09:56

IMA Tip tri imuniteta.POSLANIČKI plaćaju ga građani CG,IZDAJNIČKI plaćaju ga protivnici CG,ŠPIJUNSKI plaćaju ga geo-pol.lobiji. Ovog OTPADNIKA plaćaju i patriote i protivnici i izdajnici CG. JOŠ GA SVAKI DAN REKLAMIRATE I POSEBNO TUMAČITE PRIMJENU PROPISA U ODNOSU NA NJEGA! Državo CG budi dostojanstvena i dostojna svoje istorije!?Vrijeme je.
CRNOGORSKI 007

19. 03. 2018 - 10:35

BRAVO NA KOMENTARU,SVAKI DAN GLEDAM OVE B.......-AJDE DA JE PISANIJA ,ALI NJIHOVE FOTOGRAFIJE ,TO JE STRASNO.
Novi komentar